تاریخ انتشار : جمعه 23 دی 1401 - 22:25
74 بازدید
کد خبر : 206670

درمان درد گوش در خانه

درمان درد گوش در خانه

آیا درمان‌های خانگی می‌تواند به درد گوش کمک کند؟ این سوالی است که ممکنه ذهن شما هم درگیر کرده باشد. یکی از شایع‌ترین دلایل درد گوش، عفونت گوش می‌باشد. ممکن است فکر کنید که فقط کودکان به عفونت گوش مبتلا می‌شوند ولی عفونت گوش در توجوانان و بزرگسالان نیز رخ می‌دهد هرچقدر این بیماری برای


آیا درمان‌های خانگی می‌تواند به درد گوش کمک کند؟ این سوالی است که ممکنه ذهن شما هم درگیر کرده باشد. یکی از شایع‌ترین دلایل درد گوش، عفونت گوش می‌باشد. ممکن است فکر کنید که فقط کودکان به عفونت گوش مبتلا می‌شوند ولی عفونت گوش در توجوانان و بزرگسالان نیز رخ می‌دهد هرچقدر این بیماری برای سنین ذکر شده کمتر شایع است.

عفونت گوش اغلب خود به خود از بین می‌رود و نیازی به مراقبت پزشکی ندارد اما راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش درد گوش در خانه امتحان کنید.

مراقبت‌های خانگی برای تسکین گوش درد

اگر از درد گوش رنج می‌برید، بهتر است با پزشک شنوایی سنجی درباره آن صحبت کنید زیرا تحقیقات کمی وجود دارد که ثابت کند درمان خانگی می‌تواند به درمان درد گوش کمک کند. اما اکثر پزشکان موافق هستند که این درمان‌ها برای خودتان بی‌خطر است و می‌توانید قبل از مراجعه به پزشک آنها را امتحان کنید.

  • استفاده از کمپرس سرد یا گرم 

یک حوله را در آب سرد یا گرم خیس کنید، آن را فشار دهید تا کاملا آب آن گرفته شود و سپس آن را روی گوشی قرار دهید که شما را آزار می‌دهد. در افراد مختلف ممکن است نسکین درد با آب سرد یا گرم متفاوت باشد، درنتیجه هر دو را امتحان کنید تا متوجه شوید کدام یک برای شما مناسب است.

  • یک پد گرم کننده

پدهای مخصوصی هستند که می‌توانید با استفاده از آنها درد گوش خود را کاهش دهید. این پدها را در حالت گرم قرار دهید و روی گوش خود بگذارید. پس از چند دقیقه درد گوش شما کاهش می‌یابد. شما می‌توانید این پد را از داروخانه‌ها تهیه کنید.

  • استفاده از قطره گوش

استفاده از قطره گوش توصیه نمی‌شود. اگر آسیبی به پرده گوش شما وارد شده باشد، استفاده از قطره فقط اوضاع را برای شما سخت‌تر می‌کند. درنتیجه به آن تحت عنوان راه حل نهایی نگاه کنید. هرچند بعد از استفاده نیز تضمینی برای بهبود درد گوش شما وجود ندارد.

  • مسکن

استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن اغلب می‌توانند درد گوش درد را تسکین دهند. قبل استفاده حتما از پزشک خود بپرسید که کدام یک برای شما مناسب است.

  • ادامس جویدن

 اگر در هواپیما هستید یا در ارتفاعات رانندگی می‌کنید درد گوش شما ناشی از تغییر فشار هوا است. آدامس بجوید، این عمل می‌تواند به کاهش این فشار و کاهش علائم شما کمک کند.

  • نشسته بخوابید 

اگرچه ممکن است عجیب به نظر برسد، اما استراحت یا خوابیدن در حالت نشسته به جای دراز کشیدن می‌تواند باعث تخلیه مایع در گوش شما شود. این می‌تواند فشار و درد گوش میانی شما را کاهش دهد. با یک دسته بالش خود را در رختخواب نگه دارید یا روی صندلی راحتی بخوابید که کمی خمیده است.

چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم

درد گوش اغلب در عرض ۲ یا ۳ روز به تنهایی یا با مراقبت‌های خانگی بهبود می‌یابد. اغلب تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک مسکن مصرف کنید و نسبت به بدتر شدن علائم هوشیار باشید. با این اوصاف، مهم است بدانید که چه زمانی ناراحتی شما ممکن است نشانه چیز جدی‌تری باشد. در صورت وجود علائم زیر حتما به پزشک مراجعه کنید.

  • متوجه ترشح مایع (مانند چرک یا خون) از گوش خود شوید.
  • تب بالا، سردرد یا سرگیجه دارید.
  • حس کنید یک شی در گوش شما گیر کرده است.
  • تورم را در پشت گوش خود می‌بینید، به خصوص اگر آن طرف صورت شما ضعیف باشد یا نتوانید ماهیچه‌ها را به آنجا حرکت دهید.
  • گوش درد شدید داشتید و ناگهان قطع می‌شود (که می‌تواند به معنای پارگی پرده گوش باشد).
  • علائم شما در ۲۴ تا ۴۸ ساعت بهتر نشود (یا بدتر شود).

هرچند روش‌هایی وجود دارد که می‌تواند برخی مشکلات شنوایی را در خانه برطرف کند، اما همیشه اینگونه نیست و ممکن است خطر جدی شما را تهدید کند. به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

وزوز گوش

زنگ زدن، وِزوِز کردن یا سوت کشیدن مداومی را در گوش خود تصور کنید. به چنین صدایی وزوز گوش می‌گویند. هیچ زمان استراحتی برای شما نیست؛ این صدا همیشه وجود دارد. هیچ‌کس دیگری جز شما صداها را نمی‌شنود، زیرا صدا از منبع خارجی تولید نمی‌شود. شما تنها فردی هستید که می‌توانید این صدا را بشنوید، اما این مسئله نتیجه تخیل شما نیست.

وزوز گوش یا سوت گوش ممکن است متناوب یا پیوسته شنیده شود و بلندی صدای وزوز هم ممکن است متغیر باشد. وقتی نویزهای محیطی کم هست، اغلب بدتر می‌شود، بنابراین شما ممکن است شب‌ها هنگامی که در اتاق خواب ساکت هستید و سعی می‌کنید تا بخوابید بیشتر به آن توجه کنید.

تخمین زده می‌شود که بیش از ۴۵ میلیون آمریکایی درجاتی از زنگ زدن، فش‌فش کردن، وزوز کردن یا صداهای مشابه دیگر را در گوش‌شان تجربه می‌کنند. وزوز گوش می‌تواند باعث اختلال در زندگی روزمره شود. در خصوص این اختلال، معمولا درمان علت این بیماری نهایتا به درمان وزوز گوش می‌انجامد.

کم شنوایی

از دست دادن شنوایی نه تنها ناامید کننده است، بلکه می‌تواند از نظر اجتماعی منزوی کننده شود و منجر به افسردگی، اضطراب و حتی زوال شناختی شود. درمان زودهنگام و کافی ممکن است از کاهش بیشتر شنوایی و همچنین مشکلات روانی مرتبط با آن جلوگیری کند. بهبود مهارت های ارتباطی و اجتماعی از طریق درمان، کیفیت زندگی شما را بهبود می‌بخشد. اگر از یک نوع لاعلاج کم شنوایی رنج می‌برید، گزینه‌های دیگری برای بهبود مهارت‌های ارتباطی شما وجود دارد. اینها شامل کار با یک گفتار درمانگر، یادگیری زبان اشاره یا لب خوانی و استفاده از دستگاه‌های تکنولوژیکی پیشرفته برای بهبود ارتباطات است.

برای درمان کم شنوایی به طور کلی چند روش اصلی و مهم وجود دارد؛ اما امروزه بهترین روش برای درمان کم شنوایی های عمیق و شدید استفاده از سمعک است. اما بیاین در ادامه انواع روش‌های ممکن برای درمان کم شنوایی را به شما معرفی کنیم.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال، بهترین مرکز شنوایی سنجی در ایران با بهره‌گیری از تکنولوژی روز و متخصصین متعد شنوایی را به شما هدیه می‌دهد. شما در هر لحظه از شبانه روز می‌توانید با ما تماس گرفته و از خدمات مشاوره رایگان ما بهره‌مند شوید. مشاورین ما دلسوزانه تمام تلاش خود را برای برطرف کردن مشکلات شنوایی شما می‌کنند. شماره تماس: ۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱ / ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها