یک آنسامبل آلمانی مقامهای اصیل موسیقی ایران را مینوازد
قطعه «ریز لحظهها» به آهنگسازی ارشیا صمصامینیا که بر اساس مقامهای اصلی موسیقی باستانی ایران آهنگسازی شده، دیماه امسال توسط آنسامبل آلمانی «موزیک فابریک» اجرا میشود. به گزارش ایسنا، آنسامبل آلمانی «موزیک فابریک» در پروژه جدید خود که ۲۰ دیماه امسال برگزار میشود، آثاری برای ساز عود و آنسامبل را به سه آهنگساز ایرانی و
قطعه «ریز لحظهها» به آهنگسازی ارشیا صمصامینیا که بر اساس مقامهای اصلی موسیقی باستانی ایران آهنگسازی شده، دیماه امسال توسط آنسامبل آلمانی «موزیک فابریک» اجرا میشود.
به گزارش ایسنا، آنسامبل آلمانی «موزیک فابریک» در پروژه جدید خود که ۲۰ دیماه امسال برگزار میشود، آثاری برای ساز عود و آنسامبل را به سه آهنگساز ایرانی و یک آهنگساز آلمانی سفارش داده است که یاسمین شاهحسینی، عودنواز ایرانی به عنوان سولیست در تمامی قطعات این کنسرت خواهد نواخت. کارن کیهانی، سارا اباذری، ارشیا صمصامینیا و یوآخیم هاینز، آهنگسازانی هستند که آثارشان در این کنسرت به اجرا در خواهد آمد.
ارشیا صمصامینیا درباره قطعه اجرایی خود با این آنسامبل گفت: قطعهای که از من در پروژه موزیک فابریک اجرا می شود «ریز لحظهها شماره چهار» نام دارد که چهارمین قطعه از مجموعهای به همین نام یعنی «ریز لحظهها» است. این مجموعه را که شامل هشت قطعه با سازبندی مختلف است بر اساس هشت مقام اصلی موسیقی باستانی ایران ساختهام.
وی با تاکید بر اینکه که در این مجموعه، شنونده قطعهای با معیارهای موسیقی اصیل ایرانی نخواهد شنید، بیان کرد: من در این اثر سعی کردم تنها از مقامها و فواصل موسیقی باستانی ایران در راستای متریال و ابزاری برای آهنگسازی با رویکردی نو به دور از هرگونه خودنمایی فرهنگی و اگزوتیسم هنری استفاده کنم و شاید تنها با مطالعه پارتیتور اثر، بتوان ردپای موسیقی ایرانی مشاهده کرد.
خالق مجموعه «ریز لحظهها» توضیح داد: من از فواصل ایرانی در قطعه ام به گونهای استفاده کردم که شنیده نشود؛ یعنی هویت ایرانی بودن کاملا محو و گنگ به گوش میرسد. ولی زمانی موزیسینی بخواهد کار من را آنالیز کند با مطالعه پارتیتور اثر متوجه خواهد شد که کاملا بر اساس فواصل موسیقی ایرانی ساخته شده است. در واقع تنها با آنالیز قطعه پررنگ بودن ردپای موسیقی ایرانی کاملا دیده میشود.
صمصامینیا ادامه داد: من همیشه تمایل دارم موسیقیام را با تفکر خودم بسازم نه اینکه چون ایرانی هستم موسیقیام صرفا باید ایرانی صدا بدهد. بر این اساس استفاده از مقامها و فواصل موسیقی باستانی ایران را به عنوان متریالی برای آهنگسازی انتخاب کردم تا بتوانم به پدیده جدیدی در موسیقی دست پیدا کنم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا ما در ایران فقر ارکسترها و آنسامبلهای مختص اجرای موسیقی معاصر داریم، بیان کرد: کمبود بودجه، عدم حمایت مالی از تشکیل شدن آنسامبلها و ارکسترها، ضعف بسیار شدید در آموزش تکنیک نوازندگی موسیقی مدرن به نوازندگان جوان در محیط آکادمیک و دانشگاهها از علل اصلی این مسئله است. این درحالی است که در اکثر کشورها و حتی کشورهای همسایه ایران مثل ترکیه، گرجستان، آذربایجان و البته روسیه بودجه سالیانه زیادی در اختیار وزارت فرهنگ و هنر و دیگر نهادهای هنری به منظور حمایت از تشکیل ارکسترها و رویدادهای هنری نو قرار میگیرد.
آنسامبل آلمانی موزیک فابریک در اولین اجرای خود در سال ۲۰۲۲ میلادی، ۲۰ دیماه با اجرای آثاری برای آنسامبل و عود در شهر کلن آلمان به روی صحنه میرود.
انتهای پیام
برچسب ها :آنسامبل آلمانی ، آهنگسازی ، ارشیا صمصامینیا ، اصیل ، ریز لحظهها ، موزیک فابریک ، موسیقی ، موسیقی ایران ، موسیقی باستانی ، مینوازد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0