خطرناک ترین و سالم ترین ظروف برای پخت و پز
خطرناک ترین و سالم ترین ظروف برای پخت و پز در نگاه اول شاید چندان مهم نباشد؛ اما انتخاب یک ظرف برای پخت غذا یا گریل کردن سبزیجات نقش مؤثری را در مفید و یا مضر بودن غذا ایفا میکند. اگرچه در دنیای کنونی بسیار از مسائل را نمیتوان پییشبینی کرد؛ اما با انتخاب ظروف مناسب
خطرناک ترین و سالم ترین ظروف برای پخت و پز
در نگاه اول شاید چندان مهم نباشد؛ اما انتخاب یک ظرف برای پخت غذا یا گریل کردن سبزیجات نقش مؤثری را در مفید و یا مضر بودن غذا ایفا میکند. اگرچه در دنیای کنونی بسیار از مسائل را نمیتوان پییشبینی کرد؛ اما با انتخاب ظروف مناسب و مصرف مواد غذایی سالم میتوان تا حد قابلتوجهی از وقوع برخی اتفاقات جلوگیری کرد. ضمن اینکه خطرناک ترین و سالمترین ظروف برای پخت و پز وابسته به نوع ماده غذایی یا شیوه طبخ، متفاوت خواهد بود.
معمولاً نمیتوان ظرفی را بهعنوان خطرناک ترین ظروف برای پخت و پز معرفی کرد، چراکه هر یک از ظروف و قابلمههای موجود در بازارمزایای و معایبی دارند و باید بر اساس شرایط، بهترین ظرف را برای پخت و پز انتخاب کرد. در این نوشتار بیشتر در این مورد صحبت میکنیم و انواع ظروف را باتوجه به جنس به همراه مزایا و معایبشان بررسی خواهیم کرد. لطفا تا انتها همراه ما باشید.
ظروف تفلون
ظروف تفلون ازجمله مرسومترین و قدیمیترین انواع ظروف پخت و پز برشمرده میشوند که میتوان آنها را در صورت بیکیفیت بودن و کیفیت بالای تولید به ترتیب بهعنوان خطرناک ترین و سالمترین ظروف برای پخت و پز معرفی کرد. این دسته از ظروف وابسته به ماده غذایی که در آنها طبخ میشود، میتوانند مضر یا بیخطر باشند. اگرچه در ظروف تفلون به علت پوشش نچسبی که دارند میتوان زمینه طبخ غذاهای کمچرب را فراهم کرد؛ اما استفاده از حرارت بالا برای طبخ غذا در ظروف تفلونی که بیکیفیت باشد و در تولید آن استانداردهای لازم رعایت نشده باشد، میتواند موجب ناباروری، ابتلا به سرطان، مسمومیت غذایی و… شود.
ازاینروی بهتر است بهمنظور کاهش ریسک ابتلا به بیماری از تولیدکنندگان معتبر و فروشگاههای اینترنتی شناخته شده برای خرید قابلمه تفلون اقدام کرد، چراکه کیفیت مواد اولیه سازنده تفلون نقش مؤثری را در سلامت و دوام ظروف میتواند داشته باشد. با این حال آنچه در هنگام استفاده از ظروف تفلون باید رعایت شود، این است که حتیالامکان نباید برای طبخ غذا در ظروف تفلون از حرارت بالا استفاده کرد.
قابلمه های گرانیتی
از قابلمه گرانیتی میتوان به عنوان سالم ترین ظروف برای پخت غذا یاد کرد. چراکه این دسته از ظروف هیچ ماده اضافی را در حین پخت و پز به غذا اضافه نمیکنند. ضمن اینکه زیستتخریبپذیر هستند و آسیبی جدی برای محیطزیست ندارند. این دسته از قابلمهها طول عمر بیشتری نسبت به سایر ظروف دارند. ضمن اینکه در مدلهای مختلف برای استفاده خانوادهها با تعداد نفرات متفاوت تولید شدهاند و نیاز و سلیقه افراد زیادی را پوشش میدهند. اما توصیه میکنیم که حتما از برندهای شناخته شده مانند کاج تفلون قابلمههای گرانیتی را خریداری کنید تا خیالتان هم بابت کیفیت بالای محصولات و هم قیمت مناسب آن، راحت باشد.
قابلمه های چدنی
قابلمههای چدنی بهعنوان بهترین ظروف برای تفتدادن، پختن و سرخکردن مواد غذایی شناخته میشوند؛ اما با تمام این تفاسیر این دسته ظروف را هم میتوان در صورت تولید با رعایت استانداردهای بهداشتی و بهترین مواد اولیه یا استفاده از مواد بیکیفیت و با روش غیربهداشتی و غیراصولی در ساخت به ترتیب در گروه بهترین و بدترین ظروف برای پخت غذا قرار داد؛ چراکه این قابلمههای چدنی ظروف مناسبی برای جوشاندن یا طبخ غذاهای اسیدی و غذاهای حاوی رب گوجهفرنگی نیستند. همچنین باتوجهبه اینکه این دسته از ظروف دارای مقداری آهن هستند بهتر است، در ماشین ظرفشویی شسته نشوند.
با این حال همانطور که در ابتدای این بخش هم گفتیم، اگر قابلمههای چدنی با بهترین روش تولید، استفاده از دستگاههای پیشرفته امروزی، بهترین مواد اولیه و باکیفیت و با توجه به استانداردهای تولید محصولات پختوپز تولید شده باشند یکی از بهترین ظروف برای پخت غذا از نظر سلامتی قرار میگیرند. از این رو پیشنهاد میکنیم حتما از فروشگاههای معتبر از جمله کاج تفلون که عرضهکننده باکیفیتترین قابلمه و سرویس قابلمه چدنی است، خرید کنید. در این صورت خیالتان از نظر کیفت و قیمت مناسب راحت است.
ظروف مسی
مس اولین فلزی بود که بشر برای ساخت ابزار مختلف از آن استفاده کرد و این موضوع بیانگر قدمت بالای ظروف مسی است. مس به دلیل توانایی خود در انتقال گرما و الکتریسیته یک گزینه عالی برای پخت و پز شناخته میشود. این دسته از ظروف که میتوان به آنها لقب بهترین ظروف برای پخت غذا از نظر سلامتی را داد، به شرطی که هرچند وقت یکبار قابلمه را با دستگاه پرداخت، براق و سفید کرد تا مواد مضر وارد غذا نشوند. ضمن اینکه اگر در ضخامت ۲.۵ تا ۳ میلیمتری انتخاب شوند، میتوانند یک گزینه مناسب برای طبخ غذاهایی نظیر استیک، انواع خوراک و… باشند. این دسته از ظروف دارای مزایای متعددی هستند که ازجمله مهمترین آنها میتوان به بهبود عملکرد مغز، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب بدن و… اشاره کرد.
قابلمه های استیل
قابلمههای استیل ازجمله بادوامترین ظروف برای سرخکردن، پخت و پز، تفتدادن و… شناخته میشوند. ضمن اینکه این دسته از ظروف را میتوان در فر و روی انواع اجاق خوراکپزی نظیر القایی و یا همرفتی قرار داد. بهطورکلی ظروف استیل دارای مشکل و ضرر جدی نیستند، اما معمولاً شستشوی آنها کمی دشوار است.
ظروف پیرکس
این دسته از ظروف را نیز میتوان بهعنوان بهترین ظروف برای پخت غذا ازنظر سلامتی معرفی کرد؛ زیرا شیشه یا پیرکس یک ماده بیاثر است و ترکیب فیزیکی یا شیمیایی خاصی به غذا اضافه نمیکند. این دسته از ظروف تحمل بسیار زیادی در برابر حرارت دارند و میتوان از آنها برای تهیه انواع خوراک استفاده کرد و لقب سالم ترین ظروف برای پخت غذا را به آنها داد. باتوجهبه این موضوع که اغلب استفاده از ظروف شیشهای و پیرکس که قابلیت تحمل حرارت مستقیم و قرارگیری در فر را دارند، برای کودکان بهترین ظرف محسوب میشوند، حتما پیشنهاد میکنیم هنگام خرید قابلمه کودک این مورد را مدنظر داشته باشید.
قابلمه های روحی یا آلومینیومی
قابلمههای روحی یا آلومینیومی ازجمله رایجترین انواع ظروف پخت و پز هستند. این دسته از ظروف را مشروط بر عملکرد و شیوه استفاده میتوان در گروه خطرناک ترین ظروف برای پخت و پز یا سالمترین آنها قرار داد. معمولاً قابلمههای روحی دارای تاریخ مصرف هستند و پس از مدتی میتوانند به مواد غذایی ترکیبات سازنده خود اعم از آلومینیوم و روی را وارد کنند.
همچنین باتوجهبه اینکه اغلب ظروف روحی یا آلومینیومی غالباً از آلومینیوم تولید میشوند و آلومینیوم یک فلز بسیار واکنشپذیر است که میتواند به غذا نفوذ کند، مصرف مداوم از این ظروف میتواند زمینه بروز بیماری آلزایمر و بیماریهای استخوانی را برای افراد خانواده ایجاد کند. خصوصا اگر هنگام تولید از استانداردهای لازم هم پیروی نشده باشد و قابلمه یا ظروف بدون کیفیت باشند. پس با این تفاسیر میتوان قابلمههای روحی را در بین سایر قابلمهها در صورتی که هم تولید غیراستاندارد با مواد اولیه بیکیفیت داشته باشد و هم تولیدکننده برندی مطرح و شناخته شده نباشد در گروه خطرناک ترین ظروف برای پخت و پز قرار داد.
جمع بندی
در این نوشتار همانطور که توضیح دادیم خطرناک ترین و سالمترین ظروف برای پخت و پز را میتوان بر اساس شرایط پخت و پز، نوع برند و مواد سازنده ظروف دستهبندی کرد. مواد سازنده ظروف ازجمله مهمترین مواردی هستند که باعث میشوند یک ظرف خطرناک باشد یا آن را در گروه بهترین ظروف برای پخت غذا از نظر سلامتی قرار داد.
همچنین انتخاب ظروف از یک برند معتبر و نامآشنا نیزمیتواند نقش مؤثری را در دوام و کیفیت قابلمه و انواع تابه داشته باشد. ازاینروی برای خرید ظروف آشپزخانه بهویژه انواع قابلمه باید با نهایت وسواس انتخاب کرد.
کاج تفلون ازجمله تولیدکنندگان برتر درزمینهٔ تولید انواع تابه و قابلمه است. این مجموعه با چهار دهه افتخار درزمینهٔ صادرات و فروش ظروف نچسب باکیفیت میتواند متنوعترین و بهترین ظروف پخت و پز را در اختیار خریداران قرار دهد. پس پیشنهاد میکنیم اگر قصد خرید ظروف باکیفیت را دارید، حتماً به فروشگاه اینترنتی کاج تفلون سربزنید و با محصولات متنوع آن بیشتر آشنا شوید. ضمن اینکه کارشناسان فروش این مجموعه شما را در امر خرید و انتخاب بهترین قابلمه با توجه به نیازتان همراهی و مشاوره میکنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : 0