کد خبر : 99651
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 نوامبر 2021 - 22:10
-

آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره‌ اصفهان

آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره‌ اصفهان

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر زواره‌ای گفت: در گذشته بویژه در ایام نوروز در زواره اصفهان و ریگستان مخصوصا امیرآباد غذایی به نام رشته پلو طبخ می‌شده است که به پلو برگ یا پلوچی برگ معروف بوده است. چون در منطقه زواره مصرف ماهی بسیار کم بوده یا اصلا نبوده است، این غذا جایگزین سبزی پلو با ماهی

آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره‌ اصفهان

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر زواره‌ای گفت: در گذشته بویژه در ایام نوروز در زواره اصفهان و ریگستان مخصوصا امیرآباد غذایی به نام رشته پلو طبخ می‌شده است که به پلو برگ یا پلوچی برگ معروف بوده است. چون در منطقه زواره مصرف ماهی بسیار کم بوده یا اصلا نبوده است، این غذا جایگزین سبزی پلو با ماهی بوده است. جزء اصلی این غذا، رشته می‌باشد که در زواره به برگ معروف بوده است.

محسن هادی طحان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این مطلب افزود: برای تهیه رشته، تعدادی از خانم ها به اصطلاح قدیم (برگ وا می‌گرفتند) یعنی رشته پلویی درست می‌کردند و بو می‌دادند. طریقه درست کردن برگ یا رشته به این صورت بود که آرد را خمیر کرده و مقداری نمک به آن اضافه می‌کردند بطوری که مزه اش نزدیک به شور بود. این خمیر سفت بوده، طوری که با وردنه به راحتی پهن نمی‌شده است.

وی افزود: خمیر با وردنه که آن زمان خراط های زواره با وسایل دستی درست می‌کردند، پهن می‌شد و داخل مجمعه‌ای(سینی مسی بزرگ گنگره دار) قرار می‌دادند و با چاقو بصورت رشته ای برش زده می‌شد. در بعضی مواقع چند لایه خمیر را آرد مال کرده روی هم می‌گذاشتند و برش می‌زدند و پس از قرار دادن در آفتاب خمیر خشک می ‌کردند.
این پژوهشگر ادامه داد: گاهی برای خشک کردن حتی خمیرها را روی چوب های گرد یا طناب (بند) هم می‌انداختند.
پس از خشک شدن خمیرها، آنها را جمع آوری می‌کردند و در این مرحله، شباهت آن به خمیر خشک شده بیشتر بود تا رشته. مرحله آخر برگ ها(رشته ها) را داخل لقو(ماهیتابه) ریخته و با حرارت ملایم بو می‌دادند و این برگ ها برای پخت پلو برگ زواره ای آماده بود.

وی گفت: برای پخت رشته پلوی زواره ای به تعداد هر 3 پیمانه برنج حدود 200 گرم رشته استفاده می‌کردند.
ابتدا برنج را خیس کرده و می‌پختند و بعد از اینکه برنج نیم پز شد، رشته را به آن اضافه می‌کردند. وقتی برنج و رشته نرم شد آن را آبکش کرده و دم می‌نداختند. پس از دم کشیدن، برخی مردم مقداری کره یا روغن بومی به آن اضافه می‌کردند.
هادی طحان طعم خوش و معطر پلو برگ های قدیم زواره را ناشی از برنج خوب و برگ آن ‌که با آرد بومی درست ‌و بو داده می‌شد، دانست و افزود: لازم به ذکر است در روستاهای بخش زواره برای ته دیگ این غذای سنتی بجای سیب زمینی از پیاز بصورت حلقوی استفاده می‌شده است.
وی در پایان گفت: امروزه رشته پلوها را با چاشنی های مختلف مثل ادویه جات و پیاز رنده شده و حتی کوفته ریزه مخلوط می‌کنند تا خوشمزه تر شود.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح