کد خبر : 179444
تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 دسامبر 2021 - 17:34
-

استفاده از مواد ارزان‌قیمت برای افزایش کارایی سلول‌های خورشیدی

استفاده از مواد ارزان‌قیمت برای افزایش کارایی سلول‌های خورشیدی

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر پروژه ای در راستای افزایش ظرفیت سلول های خورشیدی، رزانه حساس (DSSC) طراحی کردند. به گزارش ایسنا، پدرام منافی، دانش آموخته دورۀ دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تأثیر ریزساختار الکترولیت ژل مانند برپایۀ PVDF-HFP/PEO حاوی نانوذرات گرافنی بر بازدهی الکتریکی سلول خورشیدی رزانه حساس (DSSC)» (که با راهنمایی دکتر

استفاده از مواد ارزان‌قیمت برای افزایش کارایی سلول‌های خورشیدی

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر پروژه ای در راستای افزایش ظرفیت سلول های خورشیدی، رزانه حساس (DSSC) طراحی کردند.

به گزارش ایسنا، پدرام منافی، دانش آموخته دورۀ دکترای دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «تأثیر ریزساختار الکترولیت ژل مانند برپایۀ PVDF-HFP/PEO حاوی نانوذرات گرافنی بر بازدهی الکتریکی سلول خورشیدی رزانه حساس (DSSC)» (که با راهنمایی دکتر نازکدست، دکتر صدیقی و دکتر کریمی انجام گرفته است)، گفت: در سال های اخیر تلاش‌های زیادی برای یافتن منابع جدید انرژی به منظور جایگزینی سوخت‌های فسیلی انجام گرفته است. از آن جایی که انرژی خورشیدی منبعی نامحدود، بدون نیاز به نگهداری، بدون آلایندگی، قابل اطمینان، بلند مدت و رایگان است، همواره به عنوان یکی از گزینه های اصلی منابع انرژی به شمار می رود.

وی افزود: ایران در سال های اخیر از مهم‌ترین صادرکنندگان انرژی و برق به کشورهای همسایه بوده است، ولی با افزایش جمعیت و استفاده چندین برابری از تجهیزات گرمایشی و سرمایشی با مصرف انرژی بالا، رشد تصاعدی بخود گرفته و تأمین برق داخل نیز به مشکل برخورده و اداره برق مشوق‌هایی برای تامین برق و صرفه‌جویی در آن ارائه می‌دهد.

منافی با بیان اینکه این مشکل تا جایی ادامه یافته که در شمال کشور، اقدام به واردات برق از کشورهای همسایه هم‌چون ارمنستان نیز می کنیم، بیان کرد: از طرف دیگر کشور ایران در منطقه خشک و کم آب قرار دارد و برای تولید برق در نیروگاه‌ها از آب برای خنک کردن سیستم‌ها استفاده می‌شود.

این دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: اما در نیروگاه‌های خورشیدی آب بسیار کمی مصرف می‌شود و آلایندگی اندکی ایجاد می‌شود. بنابراین با توجه به این دیدگاه، استفاده از انرژی‌های خورشیدی بسیار مفید است. هم‌چنین، ۸۰درصد روزها در ایران آفتابی هستند که با برنامه‌ریزی مناسب می‌توان و بخش قابل‌توجهی از انرژی کشور را از طریق انرژی خورشیدی تامین کرد و دیگر دغدغه‌ای برای تامین پایدار انرژی در آینده کشور نخواهیم داشت.

به گفته این محقق، با کمک این پژوهش و با استفاده از مواد مصرفی، علاوه بر افزایش بازدهی دستگاه ساخته شده، پایداری دستگاه نیز حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه در تهیه الکترولیت‌های پلیمری انتخاب نوع پلیمر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است زیرا ساختار فیزیکی و شیمیایی پلیمر نقش تعیین‌کننده‌ای در بهبود کارایی تبدیل نور به الکتریسیته دارد، گفت: از کارآمدترین پلیمرها جهت استفاده در الکترولیت‌های سلول‌های خورشیدی، پلی‌اتیلن‌اکساید (PEO) و کوپلیمر وینیلیدین فلورید هگزافلوئوروپروپیلن (PVDF-HFP) هستند. حضور نانوذرات گرافنی نیز جهت افزایش کارایی دستگاه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر عنوان کرد: استفاده از آلیاژهای پلیمری در حوزه‌های مختلف علمی و صنعتی با استقبال زیادی روبرو شده است. زیرا از طریق تغییر اجزای پلیمری یا اصلاح روش اختلاط در فرآیندهای مذاب و محلولی، می‌توان ریزساختار ماده نهایی را طراحی و کنترل کرد و بنابراین  محصولی با خواص مناسب و دلخواه به‌دست آورد.

منافی افزود: در این تحقیق با روش‌های جدیدی که برای ساخت الکترولیت پلیمری ژل‌مانند (GPE) استفاده شده است، فناوری بدیعی برای تهیۀ سلول خورشیدی رزانه حساس بدست آمده است و در مرزهای دانش این فناوری پیشرفته ارتقاء یافته است.

وی با بیان اینکه حوزۀ تخصصی این پژوهش در کاربری‌های مرتبط با تأمین انرژی است،گفت: امیدوار هستیم با حمایت سازمان‌های مرتبط، تلاش برای قرارگیری در فاز صنعتی صورت بگیرد.

وی در خصوص معرفی ویژگی های طرح گفت: سلول‌های خورشیدی رزانه حساس به دلیل فرایند ساخت آسان و کم هزینه، پایداری دمایی خوب، انعطاف‌پذیری در طراحی و تولید جریان الکتریکی پایدار توجه زیادی را خود جلب کرده‌اند.

منافی با اشاره به مزیت‌های رقابتی طرح گفت: مهم‌ترین مزیت رقابتی این طرح پژوهشی، استفاده از مواد ارزان‌قیمت و بالابردن بازدهی با اعمال تغییراتی در ریزساختار GPE است. هم‌چنین رشد بسیار زیاد پایداری این دستگاه‌ها از جمله مزایای مهم دیگر این طرح بوده است.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، به گفته وی، تأمین برق منازل توسط پنجره‌های هوشمند، صنایع نظامی دفاعی بویژه در جلیقه‌های ضدگلوله (برای شارژ ادوات مورد نیاز)،  تأمین نیروی حرکتی برخی اجزای ماهواره‌ها و تجهیزات مورد استفاده در صنایع هوا فضا، تأمین برق شهر (در مقیاس کوچک) توسط نیروگاه‌های فوتوولتائیکی، تولید برق برای حرکت قایق‌های کوچک و خودروها از کاربردهای این پروژه محسوب می شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آزمایشات طب کار بدو استخدام

نگین فارسی

علائم دفع سودا از بدن

داکت

خرید نهال

تشک دو نفره

خرید زانوبند زاپیامکس

اجاره خودرو

چوب پلاست

یدک کش در همدان

فایروال

همکاری در فروش

پلکسی

پلکسی خرید پلکسی گلاس

طراحی سایت فروشگاهی در قزوین

آموزش نحوه صدور و ثبت چک ضمانت از گروه حقوقی قرار

رپورتاژ آگهی

بانک کتاب

مجله سرگرمی و فناوری دیج مگ

قیمت یاب خریدینو

قیمت خرید پترولیوم کک

پشتیسار

قیمت باطری ماشین

تدریس خصوصی زبان انگلیسی

وارد کننده صاعقه گیر الکترونیکی ساختمان

کلید حرارتی زیمنس (خرید از وارد کننده)

آراد برندینگ

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

اهمیت استفاده از رپورتاژ

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

دکتر علی پرند

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح