کد خبر : 33745
تاریخ انتشار : شنبه 9 اکتبر 2021 - 22:03
-

انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از سیاست فیسبوک در حذف مطالبی با محتوای فلسطین

انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از سیاست فیسبوک در حذف مطالبی با محتوای فلسطین

دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد که شرکت فیسبوک و پلتفرم‌های آن محتواهایی را که فلسطینی‌ها بارگذاری کردند از جمله مطالبی درباره تخلفات انجام شده در حمله اخیر اسرائیل به نوار غزه، حذف کرده‌اند.  به نوشته روزنامه عربی۲۱، دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: اعتراف فیسبوک به این اشتباه‌ها و تلاش برای اصلاح برخی از آنها کافی

انتقاد دیده‌بان حقوق بشر از سیاست فیسبوک در حذف مطالبی با محتوای فلسطین

دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد که شرکت فیسبوک و پلتفرم‌های آن محتواهایی را که فلسطینی‌ها بارگذاری کردند از جمله مطالبی درباره تخلفات انجام شده در حمله اخیر اسرائیل به نوار غزه، حذف کرده‌اند.

 به نوشته روزنامه عربی۲۱، دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد: اعتراف فیسبوک به این اشتباه‌ها و تلاش برای اصلاح برخی از آنها کافی نبوده و میزان و گستره محدودیت‌های اعمال شده بر محتواهای فلسطینی گزارش شده را نشان نداده و یا به اندازه کافی دلایل وقوع آن را شرح نمی‌دهد و این شرکت باید به توصیه هیات نظارت در ۱۴ سپتامبر گذشته مبنی بر انجام تحقیقی مستقل به ویژه درباره جانبداری یا تبعییض در سیاست‌ها و سازمان‌هایش عمل کرده و نتایج آن تحقیق را منتشر کند.

دیبورا براون، پژوهشگر برجسته حقوق دیجیتال در این سازمان طی بیانیه‌ای اقدامات انجام شده از سوی فیسبوک را “نظارت” خواند و گفت: فیسبوک محتواهایی را که فلسطینی‌ها و حامیان آنها منتشر می‌کنند و آشکارا درباره مسایل حقوق بشر در اسرائیل و فلسطین صحبت می‌کنند، حذف می‌کند.

این سازمان به سه نمونه از پست‌هایی اشاره کرد که اینستاگرام به دلیل “داشتن مطالب و یا اشاره‌هایی که تحریک به نفرت می‌کردند” آنها را حذف کرده بود و پس از شکایات انجام شده، آنها را بازگرداند و این مساله نشان‌دهنده وجود نقصی در سازوکارهای شناسایی و اطلاع‌رسانی در اینستاگرام است.

یکی از پست‌های حذف شده عکسی از یک ساختمان با این نوشته بود که “این عکس ساختمان خانواده من است قبل از اینکه موشک‌های اسرائیلی روز شنبه ۱۵ مه ۲۰۲۱ آن را بمباران کرد، ما سه واحد آپارتمان در این ساختمان داشتیم”.

علاوه بر این، ناظران حقوق دیجیتال صدها گزارش از پست‌های حذف شده، حساب‌های کاربری تعلیق شده و دیگر محدودیت‌ها ارائه کردند.

دیده‌بان حقوق بشر با اشاره به بررسی برخی صفحات افرادی که مطالبی از خشونت روبه‌فزونی را به اشتراک گذاشته بودند و گزارش محدودیت‌های اعمال شده بر حساب‌های کاربری آنها از جمله عدم امکان اشتراک‌گذاری مطالب یا پخش زنده در اینستاگرام و یا انتشار ویدیو در فیسبوک و یا حتی لایک کردن اعلام کرد: این میزان محدودیت گزارش شده نیازمند اجرای تحقیقی مستقل است.

مه گذشته نیز اینستاگرام در اقدامی میلیون‌ها پست کاربران خود از جمله کاربران فلسطینی را حذف کرد.

سخنگوی فیسبوک در آن مقطع اعلام کرد که “به اشتباه” محدودیت‌هایی را بر هشتگ عربی “الاقصی” اعمال کرده و این دستورالعمل برداشته شده است. در ادامه فیسبوک بابت آن از همه کاربرانش از جمله فلسطینی‌ها عذرخواهی کرد.

اما دیده‌بان حقوق بشر بر این باور است که فیسبوک موضوعاتی را که مطرح کرده، به شکل اساسی حل نکرده است.

براون اظهار کرد: فیسبوک به جای رعایت حق مردم در اظهارنظر آشکار، صدای بسیاری از آنها را ظالمانه و بدون هیچ توضیحی خاموش می‌کند و برخی نقض‌های حقوق بشری را که در دنیای واقعی شاهد هستیم در اینترنت تکرار می‌کند.

شورای نظارت شرکت فیسبوک پیشتر دستور انجام تحقیقی مستقل درباره شکایات ارائه شده به این شرکت درباره جانبداری علیه مطالب فلسطینی را صادر کرده بود.

در دستور این شورا آمده است: این بررسی باید در مورد برخورد با مطالب کاربران فلسطینی و حامیان آنها و نیز محتواهایی که به خشونت علیه هر هدف احتمالی تحریک می‌کنند، صرف‌نظر از تابعیت، نژاد، دین، اعتقاد و یا رویکرد سیاسی‌شان انجام شده و نتایج آن رسانه‌ای شود.

فیسبوک ضمن استقبال از این دستورالعمل اعلام کرد که آن را بررسی خواهد کرد.

شورای نظارت در بخشی از تحقیقات خود از فیسبوک سوال کرد که آیا درخواست‌های رسمی و یا غیررسمی از طرف اسرائیل برای حذف مطالب مربوط به جنگ علیه غزه داشته است یا نه، که فیسبوک اعلام کرد هیچ درخواست رسمی از رژیم اشغالگر اسرائیلی در این خصوص دریافت نکرده است اما درباره درخواست‌های غیررسمی پاسخی نداد.

همچنین در دستور شورای نظارت آمده است: نظارت بر مطالب کاربران فلسطینی در مقایسه با وضعیتی که در مورد محتواهای تحریک به خشونت علیه فلسطینی‌ها و اعراب ساکن اراضی ۴۸ وجود دارد، انتقادهای افکار عمومی را به دنبال داشته است.

از دیگر دستورالعمل‌های این شورا ایجاد سازوکاری برای فیسبوک جهت تعیین چگونگی دریافت درخواست‌های دولتی برای حذف مطالب و تایید وجود چنین درخواست‌هایی به شکل روشن و شفاف برای همه بود.

شورای یاد شده تاکید کرد: در مورد بازنگری در محتواها باید میان درخواست‌های دولتی برای حذف آنها به دلیل نقض قوانین داخلی، درخواست‌ها برای حذف به دلیل نقض قوانین فیسبوک و درخواست‌هایی که به حذف مطالب شکایت شده منجر نمی‌شوند، تمایز قائل شد.

یک گروه حقوقی فلسطینی اعلام کرد که در طول حمله اسرائیل در روزهای ششم تا ۱۹ مه گذشته، فیسبوک ۵۰۰ پست مربوط به نوار غزه را حذف کرد.

همچنین یکی از گروه‌های حقوقی و رسانه‌ای از فیسبوک به دلیل جانبداری‌اش علیه کاربران فلسطینی به سازمان ملل شکایت کرده و بازنگری فوری در تصمیمات گرفته شده از سوی فیسبوک برای تعلیق حساب‌های کاربری و مطالب خبرگزاری‌ها و نظرات کاربران فلسطینی را خواستار شد.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح