کد خبر : 99179
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 نوامبر 2021 - 21:32
-

“جوبجی” این بار با لودرهای میراث فرهنگی زخمی شد!

“جوبجی” این بار با لودرهای میراث فرهنگی زخمی شد!

محوطه تاریخی «جوبجی» در حالی گویا در این روزهای خاص باز هم عرصه‌ی جولان لودرها شده که دوستداران میراث فرهنگی می‌پرسند چرا در عکس های این رخداد نامطلوب، مسوول میراث فرهنگی رامهرمز هم پای لودرها و ناظرِ کار است؟! به گزارش ایسنا، محوطه‌ی باستانی جوبجی را در سال ۱۳۸۶ و به دنبال آغاز اجرائی کردن

"جوبجی"  این بار با لودرهای میراث فرهنگی زخمی شد!

محوطه تاریخی «جوبجی» در حالی گویا در این روزهای خاص باز هم عرصه‌ی جولان لودرها شده که دوستداران میراث فرهنگی می‌پرسند چرا در عکس های این رخداد نامطلوب، مسوول میراث فرهنگی رامهرمز هم پای لودرها و ناظرِ کار است؟!

به گزارش ایسنا، محوطه‌ی باستانی جوبجی را در سال ۱۳۸۶ و به دنبال آغاز اجرائی کردن طرح کانال آب‌رسانی به دست آوردند، گنجینه‌ای بزرگ از یکی از پادشاهان عیلامی که کانالِ ۱۸۶ متری انتقال آب سببِ خیر شد و به حضور یاستان‌شناسان در جوبجی برای کاوش‌های گسترده‌ای منجر شد، کاوش‌هایی که بعضا هنوز ادامه دارد، اما نکته‌ی جالب توجه، تغییر دیدگاه مسوولان شهری رامهرمز است که حالا اجازه داده‌اند تا مسیرِ احداثِ جاده‌ برای عبور ماشین‌های معدن‌کاران از حریم درجه یک و عرصه‌ی محوطه‌ی جوبجی عبور کند.

هر چند در آن زمان با اعتراضات گسترده فعالان میراثی، کار متوقف شد. اما حالا و  در حالی که کمتر از یک سال از تعرض قبلی گذشته است باز هم لودرها را به عرصه‌ی جوبجی آوردند. اما این بار پای میراث فرهنگی هم به میان کشیده شده است، در حالی که پیش از این و در هر عملیات اجرایی این نهاد متولی جلو هر گونه اقدامی را توسط وسایل مکانیکی سنگ شکن می‌گرفت، حالا این پرسش مطرح است که آیا بدون توجه به همان ضوابط، این بار راه برای ورود لوردها باز شده است؟

در تصاویر منتشر شده‌ از این عملیات برخی فعالان میراثی می‌گویند رییس اداره میراث فرهنگی رامهرمز نیز در کنار لودرها عملیات را نظارت می‌کند.

از سوی دیگر، با توجه به فعالیت حدود ۱۲ معدن سنگ شکن در این منطقه از محوطه تاریخی جوبجی، قطعا برای رفت وآمد ماشین‌های این معادن، به جاده مواصلاتی نیاز دارند، جاده‌ای که در طول یکی دو سال گذشته درخواست برای ایجادش حتی به آغاز عملیاتی جدید برای شروع کار منجر شده بود.

حتی در این میان به میراث فرهنگی نیز فشار زیادی وارد کرده بودند تا اجازه دهند جاده از روی عرصه محوطه باستانی عبور کند.

البته حالا و بعد از شش ماه، امروز برخی می‌گویند مسوول میراث فرهنگی منطقه هدف از استفاده از لودر در این محوطه تاریخی را جابه جا کردن ماسه‌هایی اعلام کرده کرده‌اند که جلو دید نگهبان محوطه را می‌گرفته است.

این در حالی است که با توجه به ضوابط میراث فرهنگی، علاوه بر این که این اقدام دخل و تصرف در محوطه‌ی تاریخی محسوب می‌شود که آن غیرقانونی است، از سوی دیگر حرکت لودرها در محوطه‌ای که دارای لایه‌های تاریخی است، می‌تواند آسیب‌های زیادی را به این محوطه‌ی تاریخی وارد کند.

آن هم در حالی که چند ماه قبل، «عرصه و حریم جوبجی» توسط میراث فرهنگی استان خوزستان مصوب شده بود اما هنوز به استانداری ابلاغ نشده است. اقدامی که فعالان میراث فرهنگی معتقد بودند اگر این اتفاق نهایی شود، می‌تواند از تخریب‌ها و آسیب‌های زیادی به این محوطه جلوگیری کند.

حتی شنیده می‌شود مسوولان اداره کل میراث فرهنگی استان خوزستان در حال تهیه‌ی نامه‌ای هستند تا علت اقدام مدیر رامهرمز را از وی جویا شوند.

اسناد این گزارش نزد خبرگزاری ایسنا محفوظ است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح