کد خبر : 5353
تاریخ انتشار : یکشنبه 8 آگوست 2021 - 22:34
-

حشراتی با قابلیت فناوری رادارگریزی

حشراتی با قابلیت فناوری رادارگریزی

بدن برخی حیوانات دارای ساختارهای شفافی است که به خوبی شناخته شده است. معمولاً چنین ساختارهایی در موجودات آبزی دیده می‌شود. اما باید گفت برخی موجودات مانند گونه‌های خاصی از پروانه‌ها و شاپرک‌ها نیز برای محافظت از خود در برابر شکارچیان، بال‌های شفافی ایجاد می‌کنند و به دلیل وجود بال‌های شفاف، تقریباً از دید شکارچیان

حشراتی با قابلیت فناوری رادارگریزی

بدن برخی حیوانات دارای ساختارهای شفافی است که به خوبی شناخته شده است. معمولاً چنین ساختارهایی در موجودات آبزی دیده می‌شود. اما باید گفت برخی موجودات مانند گونه‌های خاصی از پروانه‌ها و شاپرک‌ها نیز برای محافظت از خود در برابر شکارچیان، بال‌های شفافی ایجاد می‌کنند و به دلیل وجود بال‌های شفاف، تقریباً از دید شکارچیان در امان‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، اخیرا یک گروه از محققان به سرپرستی “آزمایشگاه زیست‌شناسی دریایی”(Marine Biological Laboratory) برای درک چگونگی تشکیل این بال‌های شفاف یکی از این گونه‌ها به نام “پروانه شیشه‌ای”(glasswing butterfly) را مورد بررسی قرار دادند تا به اسرار این فناوری رادارگریزی طبیعی پی ببرند.
دکتر “نیپام پاتل”(Nipam Patel) مدیر”آزمایشگاه زیست‌شناسی دریایی” گفت: من تصمیم گرفتم به بررسی برخی از گونه‌های پروانه و شاپرک که در مجموعه خود داشتم و تاکنون هرگز با جزئیات به آنها نگاه نکرده بودم، بپردازم و آن را به عنوان چالشی برای دانشجویان در نظر بگیرم که ببینند چگونه بال‌های آنها تا این حد شفاف هستند. بنابراین گروهی از دانشجویان برای تصویربرداری از بال‌ها از میکروسکوپ‌های مختلف استفاده کردند و دریافتند تقریباً هر روشی که فکر کنید که توسط آن می‌توان بال را شفاف کرد را این پروانه و شاپرک‌ها از قبل می‌دانند. این همان چیزی است که باعث شد ما با جزئیات بیشتری به دنبال درک راز این شفافیت باشیم.

دائما ما انسان‌ها خودمان را نابغه‌ می‌نامیم زیرا می‌دانیم که چگونه می‌توان یک پوشش ضد نور را روی شیشه قرار داد اما باید گفت چیزی که ما الان می‌دانیم را پروانه‌ها از ده‌ها میلیون سال پیش در بال‌های خود داشته‌اند.
نانوساختار هیدروکربنی مومی در لایه دوم و در قسمت بالای سطح بال قرار دارد و این نانوساختارها به بال‌ها خاصیت ضد انعکاسی می‌دهند. این لایه عمدتا از چند آلکان با زنجیره بلند تشکیل شده است که این امر مشابه آنچه در سایر گونه‌های حشرات یافت می‌شود، است.
دانشمندان برای بررسی بیشتر با کمک هگزان میزان انعکاس بال‌ها را قبل و بعد از برداشتن لایه مومی بررسی کردند. سپس مقدار نور منعکس شده از بال را اندازه‌گیری کردند و نشان دادند که لایه فوقانی نقش مهمی در کاهش نورخیرگی دارد.
“آرون اف پومرانتز”(Aaron F. Pomerantz) محقق این مطالعه گفت: لایه موم در درجه اول به عنوان چیزی که از خشک شدن حشره جلوگیری می‌کند در نظر گرفته می‌شود اما در این مطالعه ما دریافتیم که از آنها برای داشتن این خاصیت ضد خیرگی استفاده شده است.
محققان قصد دارند در آینده به بررسی عمیق‌تر این موضوع و درک چگونگی تکامل این ساختارهای شفاف بپردازند.
منبع:ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح