کد خبر : 130631
تاریخ انتشار : دوشنبه 29 نوامبر 2021 - 21:21
-

حکومت بلوط ایرانی در زاگرس

حکومت بلوط ایرانی در زاگرس

ایسنا/لرستان یک کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: در بین گونه‌های متنوع بلوط، بلوط ایرانی بیشترین سطح پراکنش را در زاگرس دارد. منیر اسدزاده در گفت وگو با ایسنا با اشاه به این‌که جنگل‌های زاگرس گستره وسیعی را در غرب و جنوب کشور شامل می‌شود که با استناد به منابع موجود،

حکومت بلوط ایرانی در زاگرس

ایسنا/لرستان یک کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: در بین گونه‌های متنوع بلوط، بلوط ایرانی بیشترین سطح پراکنش را در زاگرس دارد.

منیر اسدزاده در گفت وگو با ایسنا با اشاه به این‌که جنگل‌های زاگرس گستره وسیعی را در غرب و جنوب کشور شامل می‌شود که با استناد به منابع موجود، سطح آن‌ها بین پنج تا شش میلیون هکتار برآورد شده است، اظهار کرد: این جنگل‌ها به دو گروه پیوسته و منفصل تقسیم می‌شوند.

وی ادامه داد: جنگل‌های پیوسته زاگرس از شمال غرب ایران و از منطقه پردانان شهرستان پیرانشهر در استان آذربایجان غربی آغاز شده و در امتداد رشته‌کوه‌های زاگرس به جنوب گسترش پیدا کرده و پس از گذر از استان‌های کردستان، کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، خوزستان و کهکیلویه و بویر احمد، تا نزدیکی فسا در استان فارس امتداد دارند.

اسدزاده افزود: جنگل‌های منفصل زاگرس نیز شامل توده‌ها و لکه‌های جدا افتاده‌ای مانند توده جنگلی شازند اراک و همدان هستند که سطح قابل توجهی ندارند و در گذشته دور به جنگل های زاگرس متصل بوده‌اند.

این کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به این‌که زاگرس مهد گونه‌های متنوع جنگلی است، اما نام این جنگل‌ها با بلوط که گونه درختی غالب است عجین شده، ادامه داد: گونه‌های مختلف بلوط در سراسر جنگل‌های زاگرس پراکنش دارند و تنوع قابل ملاحظه‌ای از آن‌ها در زاگرس شمالی قابل مشاهده است.

وی با بیان این‌که در بین گونه‌های متنوع بلوط، بلوط ایرانی بیشترین سطح پراکنش را در زاگرس دارد، عنوان کرد: علاوه‌بر بلوط سایر گونه‌های جنگلی مانند بنه یا پسته وحشی، انواع بادام، زالزالک، گلابی و همچنین گونه‌های درختچه‌ای و بوته‌ای از قبیل شن یا پلاخور و دافنه از عناصر سازنده این جنگل‌ها هستند که بر حسب نیازهای اکولوژیک خود، در نقاط مختلف جنگل‌ها منتشر شده‌اند.

اسدزاده با اشاره به این‌که تولید بذر از موضوعات جدی در توده‌های جنگلی است، تصریح کرد: اهمیت این موضوع در جنگل‌های بلوط دوچندان است چراکه بذر هم منبع اصلی تکثیر جنسی این درختان محسوب می شود و هم منبع غذایی مهمی برای حیوانات جنکلی ازقبیل سنجاب است.

این کارشناس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: حیات برخی از وحوش به طور مستقیم به بود و نبود بذر بلوط بستگی دارد، بنابراین طبیعی است که جمعیت این دسته از حیوانات نیز به طور مستقیم بر جمعیت حیواناتی که از آن‌ها تغذیه می‌کنند، اثرگذار است.

وی تأکید کرد: در فرآیند تولید بذر درختان بلوط عناصر مهمی وجود دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به ساز و کار گل‌دهی، تولید جنین، نوسان‌های بین پایه‌ای و سال‌آوری بذر و همچنین سلامت و کیفیت بذر اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح