کد خبر : 10904
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 28 سپتامبر 2021 - 14:09
-

دودکش نامناسب عامل ۸۰ درصد از فوتی‌های حوادث گازگرفتگی است

دودکش نامناسب عامل ۸۰ درصد از فوتی‌های حوادث گازگرفتگی  است

 رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز خراسان رضوی: طبق آمارهای به دست آمده طی سال‌های گذشته تقریبا حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد دلیل گاز گرفتگی که موجب فوت افراد شده مربوط به مشکلات دودکش‌ وسایل گازسوز بوده است. محمد ایمانی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ایمنی اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش

دودکش نامناسب عامل ۸۰ درصد از فوتی‌های حوادث گازگرفتگی  است

 رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز خراسان رضوی: طبق آمارهای به دست آمده طی سال‌های گذشته تقریبا حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد دلیل گاز گرفتگی که موجب فوت افراد شده مربوط به مشکلات دودکش‌ وسایل گازسوز بوده است.

محمد ایمانی‌فر در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص ایمنی اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از جمعیت استان از گاز  طبیعی استفاده می‌کنند، هر ساله دچار یک سری حوادث هستیم که بخش عمده‌ای از آن حوادث مربوط به آتش‌سوزی و انفجار و بخش دیگر آن مربوط به حوادثی مانند گاز گرفتگی است.
وی درباره حوادث مربوط به نشت گاز افزود: حوادث گاز گرفتگی در اصل مسمومیت افراد ساکن یک مکان با گاز منوکسید کربن است. منوکسید کربن یک گاز بی‌رنگ، بی‌بو و سمی است که اگر انسان در شرایط خاصی در معرض آن قرار بگیرد دچار مسمویت شده و اگر در طولانی مدت و با مقادیر بالا در معرض آن باشد منجر به فوت فرد می‌شود.
رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز خراسان رضوی گفت: طبق آمارهای به دست آمده طی سال‌های گذشته تقریبا حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد دلیل گاز گرفتگی که موجب فوت افراد شده مربوط به مشکلات دودکش‌ها بوده است.
ایمانی‌فر توضیح داد: کلاهک دودکش اَشکال متعددی دارد؛ یک سری از کلاهک‌ها به صورت سیمانی است که در گذشته رایج بوده است. نوع دیگر از  کلاهک‌های فلزی از جنس گالوانیزه و ضد زنگ به شکل حرف اچ (H) انگلیسی است که امروزه استفاده از  آن توصیه می‌شود. کلاهک‌های اچ (H) مناسب‌ترین نوع کلاهک از لحاظ مکش و دیگر نکات ایمنی هستند.
وی تصریح کرد: معمولا دودکش در بالاترین نقطه پشت‌بام قرار می‌گیرد و ارتفاع معمول دودکش حداقل یک متر و ۲۰ سانتی‌متر از سطح پشت‌بام است.
رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز خراسان رضوی افزود: با توجه به سرمای زودرس در شهر مشهد مهمترین نکته‌ در بحث دودکش‌های وسایل گاز سوز این است که شهروندان قبل از نصب وسیله گازسوز از جمله  بخاری گازی ، حتما از باز بودن مسیر دودکش و وجود مکش کافی در آن مطلع شوند.
ایمانی‌فر خاطر نشان کرد: شهروندان باید از بالای پشت‌بام از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل کرده و از داخل منزل، قبل از نصب بخاری با استفاده از یک شعله کبریت یا شمعِ روشن مسیر خروج دود را بررسی کنند به نحوی که شعله را در دهانه دودکش قرار دهند، اگر شعله به سمت مجرای دودکش کشیده و تقریبا خاموش شد، نشان می‌دهد که دودکش دارای مکش کافی است.
وی افزود: توصیه می‌شود درون ساختمان از لوله سفت و استاندارد استفاده شود، و از لوله‌های آلومینیومی نرم یا اصطلاحا آکاردئونی که مختص هود آشپزخانه هستند به هیچ عنوان برای بخاری استفاده نکنند.
رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز خراسان رضوی برای جلوگیری از انفجار و نشت گاز عنوان کرد: از عواملی که منجر به انفجار و نشت گاز می‌شود اتصالات و رابط بین وسیله گاز سوز و شیر گاز است که شلنگ و بست دو جزء مهم آن هستند. شهروندان دقت کنند که شلنگ حتما باید ویژه گاز، سالم، بدون شکستگی، ترک و از جنسی استاندارد باشد. اکیدا توصیه می‌شود که‌ از انواع دیگر شلنگ‌ها استفاده نشود. همچنین حتما باید از بست‌های مخصوص شلنگ گاز استفاده کنند.
ایمانی‌فر روش آزمایش ایمنی اتصالات تجهیزات گازسوز را این‌چنین عنوان کرد: برای اطمینان از عدم نشت گاز از محل اتصالات توصیه به استفاده از مواد شوینده می‌شود. به طوری که مایع شوینده را با آب رقیق کرده و در محل اتصال بریزند، در صورتی که حباب ایجاد شد نشانه وجود نشت گاز است و باید اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود گاز به بیرون را انجام دهند.
وی شایع‌ترین علائم گاز گرفتی را سردرد، سرگیجه و حالت تهوع معرفی کرد و گفت: شهروندان به محض بروز این علائم بدون علت قبلی باید سریعا نسبت به باز کردن درب و پنجره‌ها اقدام کرده و منشاء نشت گاز را بررسی کنند و حتما با اورژانس و… تماس بگیرند.
رئیس ایمنی بهداشت و محیط زیست شرکت گاز خراسان رضوی توضیح داد: برای جلوگیری از حوادث این چنینی سازمان‌ها و افراد اقدامات متنوعی انجام می‌دهند، اما مهمترین فعالیتی که برای پیشگیری از وقوع چنین وقایعی تاثیرگذار است، فرهنگسازی و اطلاع‌رسانی به موقع به مردم و همراهی آن‌ها با مسئولان است. در صورتی که شهروندان توصیه‌ها را به کار بگیرند، این موضوع خیلی در کاهش خطر موثر است.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح