کد خبر : 165654
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 دسامبر 2021 - 18:14
-

دیدار رئیس آکادمی علوم افغانستان با حداد عادل

دیدار رئیس آکادمی علوم افغانستان با حداد عادل

عبدالظاهر شکیبا، رئیس آکادمی علوم افغانستان با رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی دیدار کرد. به گزارش ایسنا، در این نشست که چهارشنبه (بیست‌ونهم بهمن‌ماه ۱۳۹۹) انجام شد، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ضمن خیرمقدم و اظهار خرسندی از این دیدار، با اشاره به سوابق تاریخی و روابط سیاسی ایران و افغانستان، به مداخله بیگانگان

دیدار رئیس آکادمی علوم افغانستان با حداد عادل

عبدالظاهر شکیبا، رئیس آکادمی علوم افغانستان با رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی دیدار کرد.

به گزارش ایسنا، در این نشست که چهارشنبه (بیست‌ونهم بهمن‌ماه ۱۳۹۹) انجام شد، غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ضمن خیرمقدم و اظهار خرسندی از این دیدار، با اشاره به سوابق تاریخی و روابط سیاسی ایران و افغانستان، به مداخله بیگانگان در جدایی‌افکنی میان فارسی‌زبانان اشاره کرد و مقاومت‌های مردمی را سدی در برابر این سیاست دانست.

او در بخشی از سخنان خود گفت: ما فرهنگستان زبان و ادب فارسی را مختص ایران نمی‌دانیم، بلکه دستاوردهای خود را در فرهنگستان متعلق به همه فارسی‌زبانان دنیا می‌دانیم؛ به‌خصوص افغانستان. ما در فرهنگستان آمادگی داریم که با دوستان افغانستانی همه‌گونه همکاری داشته باشیم و در واقع در زمینه همکاری و تقویت زبان و ادب فارسی هیچ‌گونه محدودیتی نداریم.

در ادامه عبدالظاهر شکیبا درباره وضعیت آکادمی علوم در افغانستان توضیحاتی داد و گفت: آکادمی علوم افغانستان حدود یکصد سال سابقه دارد. در واقع در طی این سال‌ها مراکزی به نام‌های مختلف وجود داشته که از مجموع آن‌ها آکادمی علوم به وجود آمده است.

او سپس به وضعیت آکادمی و علوم، ساختار و فعالیت‌های آن اشاره کرد و گفت: متأسفانه آکادمی علوم افغانستان، پس از انقلاب افغانستان، به دلایل معلوم، یعنی جنگ و درگیری‌های نظامی، ارتباط خود را با مراکز علمی و فرهنگی جهان از دست داد. اکنون این آکادمی در سه بخش فعالیت می‌کند که یکی از آن‌ها علوم انسانی یا علوم بشری است. این بخش خود شامل شش حوزه دیگر می‌شود که یکی از آن‌ها بخش زبان و ادبیات، شامل فارسی و پشتو و ازبکی و زبان‌های باستانی و غیره می‌شود.

شکیبا در ادامه با اشاره به روابط گسترده دو کشور ایران و افغانستان افزود: دو کشور ایران و افغانستان آن‌قدر به هم نزدیک هستند که شاید بتوان کمتر کشورهایی را پیدا کرد که چنین نزدیکی‌ای با یکدیگر داشته باشند.

پیشنهاد همکاری در حوزه‌های واژه‌گزینی، ادبیات معاصر، دانشنامه‌نویسی و دیگر زمینه‌های مشترک فرهنگی، از موارد طرح‌شده در این نشست بود.

عبدالوهاب عابد، رئیس مرکز فرهنگ و عقیده افغانستان، حمیدالله موسویان، رئیس روابط فرهنگی، خادم احمد حقیقی، دبیر علمی ریاست حوزه ادبیات، برهان‌الدین نظامی، عضو علمی حوزه ادبیات، و محمد حامد مصلح، معاون مالی و اداری آکادمی علوم افغانستان، دیگر حاضران این نشست بودند.

از فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز محمد دبیرمقدم، معاون علمی و پژوهشی، محمدرضا نصیری، مدیر گروه دانشنامه زبان و ادب فارسی در شبه‌قاره، حسن قریبی، مدیر روابط بین‌الملل، و مرتضی قاسمی، سرپرست روابط‌عمومی فرهنگستان حضور داشتند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح