کد خبر : 8825
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 16 سپتامبر 2021 - 21:51
-

سلمان فارسی الگویی برای تمدن نوین اسلامی است

سلمان فارسی الگویی برای تمدن نوین اسلامی است

  استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام ضمن تبیین ویژگی‌های برجسته شخصیتی و خدمات شایان توجه سلمان فارسی، این صحابه والا مقام پیامبر مکرم اسلام(ص) را الگویی برای تمدن نوین اسلامی دانست. محمدحسین رجبی‌دوانی، در دومین نشست تخصصی شناخت سلمان فارسی که به مناسبت روز سلمان فارسی و به صورت نیمه‌حضوری در دانشگاه سلمان فارسی کازرون

سلمان فارسی الگویی برای تمدن نوین اسلامی است

  استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام ضمن تبیین ویژگی‌های برجسته شخصیتی و خدمات شایان توجه سلمان فارسی، این صحابه والا مقام پیامبر مکرم اسلام(ص) را الگویی برای تمدن نوین اسلامی دانست.

محمدحسین رجبی‌دوانی، در دومین نشست تخصصی شناخت سلمان فارسی که به مناسبت روز سلمان فارسی و به صورت نیمه‌حضوری در دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شد، ضمن تبیین ویژگی‌های برجسته شخصیتی و خدمات شایان توجه این صحابه گرانقدر پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) که موجب شده بود حضرت محمد(ص) ایشان را از خاندان عصمت و طهارت بداند، گفت: هرگونه تحریف پیرامون ابعاد مختلف شخصیتی و زندگی ایشان، اعم از نسبت‌های ناروا و یا در نظر نگرفتن زادگاه واقعی آن حضرت، جفایی به ایشان و در نتیجه جفایی به خاندان عصمت و طهارت است.
به نقل از دانشگاه سلمان فارسی کازرون، رجبی دوانی گفت: گرچه سلمان فارسی از وجوه مختلفی اعم از قرار گرفتن در بین صحابه پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص)، قرار گرفتن در جمع عشره مبشره یعنی ده نفری که پیامبر به آنها مژده بهشت داده و همچنین قرار گرفتن در ارکان اربعه شیعه یعنی در کنار ابوذر، مقداد و عمار نسبت به بسیاری دیگر برجسته‌تر است، اما یکی از وجوه ممیزه حضرت سلمان را که زمینه‌ساز جایگاه رفیع وی در صدر اسلام شده است را بایستی در حقیقت‌جویی آن حضرت و همچنین عدم گرایشش به شرک و کفر دانست که در تمام طول زندگی‌اش نمایان بوده است.
این استاد دانشگاه در ادامه به مرور برخی تعابیر ائمه اطهار پیرامون سلمان فارسی پرداخت و گفت: تعابیر بعضاً منحصربه‌فردی که از سوی ائمه پیرامون سلمان فارسی مطرح شده و بسیاری از آنها در متون مختلف شیعه و سنی نیز آمده و اتفاق نظر علما را نیز دارد، حاکی از جایگاه رفیع حضرت سلمان و نقش تأثیرگذار ایشان در اسلام است.
او اضافه کرد: این مقام آنقدر رفیع است که حضرت علی(ع) در خصوص سلمان فارسی می‌فرماید «از گِل ما سرشته شده است». بنابراین این افتخاری بزرگ برای اهالی کازرون و اهالی فارس و ایرانست که زادگاه فردی با این تعابیر درخشان در بیان ائمه اطهار در سرزمین آنها بوده است. به ویژه مردم کازرون که به استناد معتبرترین اسناد تاریخی و به تصریح مقام معظم رهبری که خود ایشان با مرتبه بالای علمی و پژوهشگری که در تاریخ اسلام دارند، در جمع مردم کازرون به این موضوع اشاره کرده‌اند و بر آن صحه گذاشته‌اند.
رجبی‌دوانی همچنین در ادامه با اشاره به ابتکار ریاست دانشگاه سلمان فارسی کازرون در طرح‌ریزی طرحی ملی برای اهدا جایزه سلوک مدیریتی سلمان فارسی به مدیران کشور، خاطر نشان کرد: اسناد متعدد تاریخی نشان می‌دهند که حضرت سلمان، مظهر فضائل برجسته اخلاقی بوده‌اند. بنابراین بایستی از این سلوک و رفتار مدیریتی الگو بگیریم و آن را در اختیار جامعه قرار دهیم که خوشبختانه این مهم در دانشگاه سلمان فارسی کازرون شروع شده است.
این پژوهشگر تاریخ اسلام همچنین با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر ایجاد تمدن نوین اسلامی، سلمان فارسی را یکی از الگوهای موثر در تحقق این تمدن‌سازی دانسته و گفت: ایده‌پردازی و عالم بودن از مولفه‌های ایجاد تمدن است که سلمان فارسی در هر دوی این خصیصه‌ها، ویژگی‌های ممتاز و بارزی دارد. ایشان هم در طرح ایده‌هایی راه‌گشا خدمات شایانی را در صدر اسلام داشته‌اند و هم به دلیل کسب علم در محضر چند معصوم و همچنین در میان علمای سایر ادیان، الگویی برجسته و شایان توجه برای این موضوع هستند. بنابراین در بحث تمدن‌سازی بایستی از حضرت سلمان بهره بگیریم.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون، نیز با تأکید بر ضرورت توجه هرچه بیشتر علمی به ابعاد مختلف شخصیتی سلمان فارسی، از قرارگیری نشست‌های تخصصی پیرامون شناخت این شخصیت بارز صدر اسلام در تقویم رویدادهای علمی و فرهنگی آن دانشگاه خبر داد.
غریب فاضل‌نیا، اضافه کرد: اینکه زادگاه این صحابه گرانقدر پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص) در کازرون بوده و نام تنها دانشگاه دولتی این شهرستان نیز به نام ایشان مزین شده رسالتی پیرامون شناخت ابعاد مختلف وجودی سلمان فارسی و ارایه الگوهایی از آن حضرت به جامعه را بر دوش ما قرار داده است.
او ادامه داد: بر همین اساس طی یک سال گذشته با برنامه‌ریزی‌های انجام شده در دانشگاه سلمان فارسی کازرون، علاوه بر طرح‌ریزی و اجرای سلسله نشست‌هایی تخصصی که امروز دومین نشست آن را برگزار کرده‌ایم، طرح ملی اهداء جایزه سلوک مدیریتی سلمان فارسی به میزبانی دانشگاه سلمان فارسی کازرون را به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارایه داده‌ایم و خوشبختانه با اعلام موافقت مقدماتی از سوی وزارت‌خانه، اکنون در مرحله سیر مراحل برای چارچوب‌بندی اجرایی این پروژه ملی قرار گرفته‌ایم.
رئیس دانشگاه سلمان فارسی کازرون همچنین با قدردانی از تلاش‌های علمی دکتر محمدحسین رجبی‌دوانی که از مفاخر علمی محسوب می‌شوند، خاطر نشان کرد: پاسبانان حریم امامت، ولایت و نبوت، فقط مرزبان‌های شریف نیستند، بلکه افرادی هم که در کتابخانه‌ها و در جریان مطالعه‌های علمی مانع از تحریف تاریخ و تعرض به ساحت ائمه هم می‌شوند، در ردیف این پاسبانان قرار می‌گیرند.
فاضل‌نیا در پایان ابراز امیدواری نمود با ادامه تلاش‌ها و با تکیه به ظرفیت‌های مختلفی که در سطح شهرستان، استان و کشور وجود دارد، بتوانیم ابعاد شخصیتی سلمان فارسی را بیش از پیش معرفی نموده و آن را به عنوان الگو و ترازی برای تحقق رفتار علوی در بین مدیران ایران اسلامی ترویج کنیم.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح