کد خبر : 78502
تاریخ انتشار : یکشنبه 7 نوامبر 2021 - 21:54
-

سنگ های پیش پای طرح ساماندهی توزیع شیر فله در بجنورد

سنگ های پیش پای طرح ساماندهی توزیع شیر فله در بجنورد

ایسنا/خراسان شمالی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بجنورد گفت: چندین دستگاه برای نظارت بر روی شیر خام دخیل هستند اما متاسفانه همه دستگاه ها پای کار نیستند به همین دلیل طرح ساماندهی عرضه شیر خام به خوبی پیش نمی رود. دکتر رضا رحیمی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر کارگروه ساماندهی

سنگ های پیش پای طرح ساماندهی توزیع شیر فله در بجنورد

ایسنا/خراسان شمالی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بجنورد گفت: چندین دستگاه برای نظارت بر روی شیر خام دخیل هستند اما متاسفانه همه دستگاه ها پای کار نیستند به همین دلیل طرح ساماندهی عرضه شیر خام به خوبی پیش نمی رود.

دکتر رضا رحیمی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر کارگروه ساماندهی عرضه شیر خام در بجنورد فعال تر شده است، اظهارکرد: هر ارگانی در این کارگروه نقشی بر عهده دارند که اگر هر یک از آن ها نقش خود را به خوبی انجام دهند، کارها بهتر پیش می رود.

وی با اشاره به اینکه چندین عامل در اینکه طرح ساماندهی عرضه شیر خام در بجنورد به صورت کامل اجرایی نشود، نقش دارد، افزود: یکی از این علل تفاوت قیمت میان شیرخام و شیر پاستوریزه است و این تفاوت قیمت سبب می شود تا بسیاری از خانواده ها به سوی مصرف شیر پاستوریزه سوق پیدا کنند.

رحیمی ادامه داد: در حال حاضر قیمت شیر خام شش هزار تومان و یک لیتر شیر استریل ۱۵ هزار تومان است و برای خانواده هایی که بچه کوچک دارند و یا میزان مصرف آن ها سه چهار لیتر شیر است خرید شیرهای پاستوریزه سخت است.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از عواملی که موجب می شود تا طرح ساماندهی عرضه شیر خام به خوبی اجرایی نشود موضوع توزیع شیر خام در بقالی و خواروبارفروشی ها است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در توزیع شیر خامتداخل صنفی وجود دارد و این امر یکی از مهمترین مشکلات است و نباید اجازه داد تا شیر خام جزء مغازه های لبنیات فروشی توزیع شود.

وی گفت: در چند سال گذشته در بجنورد ۶۰ مغاره را مجبور کردیم تا مغازه خود را مجهز به شیرسردکن کنند و از سوی دیگر بیش از هزار بقالی در این شهر وجود دارد تقریبا همه آن ها شیرخام عرضه می کنند اما اگر شیرهایی که در بقالی ها توزیع می شود در لبنیات فروشی به فروش برسد به خولی می توانیم نمونه برداری های لازم را انجام دهیم و از سلامت آن ها اطمینان حاصل کنیم.

رئیس شبکه دامپزشکی بجنورد با اشاره به بیماری تب مالت که به بیماری هزار چهره معروف است، افزود: یکی از راه های انتقال بیماری تب مالت در افراد استفاده از شیر خام آلوده به ویروس تب مالت است.

وی با تاکید بر اینکه باید دست کم شیر خام بسته بندی شود و به صورت بسته بندی در میان مردم توزیع شود، ادامه داد: در واقع شیری که در بقالی ها به فروش می رسد از دام های دامدارهای مختلف دوشیده شده است که ممکن است شرایطی که شیر دوشیده شده است با یکدیگر از سوی دامدارها متفاوت باشد.

رحیمی تصریح کرد: از سوی دیگر ممکن است مقداری از شیری که توسط دامدار دوشیده شده بخشی در بعدازظهر و مقداری نیز در صبح دوشیده شده و سپس تمام شیر دوشیده شده با یکدیگر مخلوط می شود و به بقالی انتقال داده می شود.

وی خاطرنشان کرد: سپس شیرهای دوشیده شده توسط دامدارهای مختلف به بقالی می رود و تمامی آن ها با یکدیگر مخلوط می شوند سپس به دوش می رسند، این در حالی است که مردم اطلاعی از بارمیکروبی موجود و یا سایر آلودگی ها ندارند.

این مقام مسئول گفت: اگر فاصله قیمتی میان شیر خام و پاستوریزه کاهش یابد و قیمت شیر پاستوریزه کمتر شود، مردم نیز متمایل به خرید شیر پاستوریزه خواهند شد.

شیر فله؛ آبی خوش رنگ و خوش مزه

رحیمی با تاکید بر اینکه شیر فله هیچ گونه برتری نسبت شیر پاستوریزه ندارد، گفت: شیر فله فقط شبیه آبی خوش رنگ و خوش مزه است.

وی اظهارکرد: تنها برتری شیر فله نسبت به شیر پاستوریزه میزان بالای چربی آن است که آن نیز مزیت چندانی نیست.

وی با تصریح بر اینکه بدن انسان به مواد معدنی نیاز دارد، افزود: با جوشاندن شیر برای از بین بردن بار میکروبی آن مواد معدنی آن از دست می رود و ته دیگی که به هنگام جوشاندن شیر در ته قابلمه ها ایجاد می شود، همان کلسیم شیر است.

رحیمی ادامه داد: در واقع شیر پاستوریزه به صورت غیرمستقیم حرارت می بیند و مواد معدنی آن از بین نمی رود.

به گفته وی، شیر پاستوریزه برای مصرف بهترین شیر و بعد از آن شیر استریل است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه نگران بار میکروبی شیر خام هستیم، اظهار کرد: دو امر در این مشکل تاثیرگذار است که یکی از آن ها چرخه شیر خام طولانی است که از دامدار، ماشین حمل شیر، مرکز جمع آوری و فروشگاه توزیع این محصول را طی می کند.

وی گفت: از سوی دیگر بیش از ۹۰ درصد دامداری های خراسان شمالی سنتی هستند و این امر نیز بر روی آلودگی شیر تاثیرگذار است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح