کد خبر : 146183
تاریخ انتشار : یکشنبه 5 دسامبر 2021 - 18:11
-

صادرات میگوی مکران به 4 کشور

صادرات میگوی مکران به 4 کشور

سواحل مکران در جنوب شرق ایران، از جاسک هرمزگان در غرب تا گواتر سیستان و بلوچستان در شرق، سواحلی راهبردی و پرظرفیت برای ایران که قرار است در یکی‌از استراتژیک‌ترین طرح‌های توسعه‌ای تاریخ ایران، توسعه سواحل مکران، به مرکز تجارت، ترانزیت و تولید تبدیل شود . به گزارش ایسنا-منطقه سیستان و بلوچستان؛ یکی‌از اصلی‌ترین قابلیت‌های سواحل

سواحل مکران در جنوب شرق ایران، از جاسک هرمزگان در غرب تا گواتر سیستان و بلوچستان در شرق، سواحلی راهبردی و پرظرفیت برای ایران که قرار است در یکی‌از استراتژیک‌ترین طرح‌های توسعه‌ای تاریخ ایران، توسعه سواحل مکران، به مرکز تجارت، ترانزیت و تولید تبدیل شود .

به گزارش ایسنا-منطقه سیستان و بلوچستان؛ یکی‌از اصلی‌ترین قابلیت‌های سواحل مکران، آبزی پروری است، به گواه کارشناسان مراکز تحقیقات شیلاتی، بیش‌از 42 هزار هکتار اراضی مستعد پرورش آبزی و میگو در خط ساحل مکران شناسایی شده است .

به گواه کارشناسان، سواحل مکران به‌دلیل اقیانوسی بودن، نزدیکی به خط استوا و صدالبته آب و هوای مطلوب قابلیت پرورش میگو در 8 ماه از سال را دارد؛ کارشناسان می‌گویند، این مقدار اراضی مستعد و این میزان از دوره پرورش در ایران بی‌سابقه و جهان کم‌سابقه است.

صنعت آبزی‌پروری کلید محرومیت‌زدایی از بلوچستان

محسن نگهدای کارشناس شیلات به ایسنا می‌گوید: بنا به برآوردها و مطالعات شیلاتی، 42 هزار هکتار اراضی مستعد پرورش میگوی سواحل مکران، قابلیت تولید سالانه 60 هزارتن میگو را دارد؛ درهر مزرعه 20 هکتای در گواتر یکی از سایت‌های پرورش میگوی سواحل مکران، هم‌اکنون 2 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول‌اند؛ با تولید 60 هزار تن میگو برآورد می‌شود 50 هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم فقط در صنعت میگو و آبزی سواحل مکران ایجاد می‌شود که بخش مهمی از محرومیت محروم‌ترین استان ایران را می‌زداید .

وی می‌افزاید: در سواحل مکران، 20 سایت مستعد پرورش میگو مجموعا با 42 هزار هکتار شناسایی شده که کارشناسان به آن به‌خاطر آب‌وهوای مطلوب و زمین‌های مستعد، بهشت آبزی پروری ایران لقب داده‌اند.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان نیز به ایسنا می‌گوید: از 20 سایت پرورش میگو، هم‌اکنون با توسعه زیرساخت دو سایت گواتر و رودیک در شرق چابهار را به زیر کشت می‌بریم .

هدایت الله میرمرادزهی می‌افزاید: سایت پرورش میگوی گواتر حدود 2800 هکتار مساحت مفید پرورش میگو دارد که از سال 94 به مراتب با فراهم شدن زیرساخت و دعوت از سرمایه‌گذاران هرسال با رشد قابل توجهی به زیر کشت رفته است. سایت رودیک هم به‌تازگی اواخر تابستان امسال با همت یک سرمایه‌گذار کویتی ایرانی‌تبار به زیر کشت رفت .

وی تصریح می‌کند: در سایت گواتر کشت میگو از اواخر اسفند شروع می‌شود و سه‌ ماه بعد در خردادماه آماده برداشت می‌شود و تا شهریورماه برداشت ادامه دارد؛ سرمایه‌گذاران امسال 700 هکتار را به زیرکشت بردند و مجموعا 1600 تن میگو برداشت شد؛ هم ‎ زمان با برداشت میگو در سایت گواتر به‌دلیل قابلیت منحصر به فرد سواحل مکران در کشت و برداشت در سه مرحله از سال، برای نخستین بار، 140 هکتار از سایت رودیک نیز اواخر تابستان امسال به همت یک سرمایه گذار کویتی به زیرکشت رفت که هفته پیش نخستین دوره برداشت موفقیت آمیز میگو را شروع کرد، سایت رودیک حدفاصل بندر رمین و بریس در شرق چابهار است که درمجموع هزار و پانصد هکتار مساحت دارد که با تکمیل زیرساخت‌ها ازجمله ساخت اسکله، برق‌رسانی، جاده دسترسی و آب آشامیدنی؛ 140 هکتار آن به زیرکشت رفت و در مجموع هزار هکتار آن به مراتب به زیرکشت می‌رود .

صادرات میگوی مکران به 4 کشور

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان ادامه می‌دهد: میگوی تولیدی مکران که از نوع وانامی شیشه‌‌ای است، به‌دلیل آب‌وهوای مطلوب، زمین‌های حاصل‌خیز و دوری از مراکز آلودگی صنعتی و شهری، مرغوب‌ترین میگوی ایران است و خواهان بسیاری در بازارهای بین‌المللی دارد و تا قبل از برداشت از سوی خریداران بین‌المللی پیش خرید می‌شود؛ سال گذشته از 1025 تن میگوی تولیدی در گواتر درمجموع 320 تن به کشورهای امارات، چین، تایلند، ویتنام، هنگ گنگ و اندونزی صادر شد که با احتساب هر کیلو 5 دلار در بازار جهانی ارزآوری خوبی برای کشور دارد. امسال نیز 800 تن میگوی تولیدی گواتر به 4 کشور عمان،امارات، هنگ‌کنگ و تایلند صادرشد .

میرمرادزهی تاکید می‌کند: مقدار مساحتی که هم‌اکنون در سایت‌های گواتر و رودیک به زیرکشت می‌رود در برابر مساحت مستعد پرورشی که در سواحل مکران و حتی خود این دو سایت وجود دارد اصلا درخور و قابل قیاس نیست .

وی بابیان اینکه نبود زیرساخت، کمبود اعتبارات دولتی و سرمایه‌ در گردش سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران عمده‌ترین دلایل عدم استفاده حداکثری از مزارع مستعد پرورش میگوی سواحل مکران است، می‌گوید: در سند توسعه شیلاتی سواحل مکران در افق 1404، افزایش میزان دوره و مزارع کشت در دستور کار قرار گرفته است، امسال برنامه‌داریم با فراهم کردن زیرساخت 1500 هکتار از مرزعه گواتر و بخشی از مزرعه رودیک را به زیرکشت ببریم، ضمن آنکه در سند چشم‌انداز 1404، 15 هزار هکتار از مزارع ما به‌مراتب به ‌زیر کشت خواهند رفت که بر این مبنا در وهله اول، 3 هزار هکتار در سایت بریس با مشارکت یک شرکت کره‌جنوبی، هزار هکتار در رودیک با مشارکت یک ایرانی‌تبار کویتی و 100 هکتار را هم در منطقه تنگ با مشارکت سپاه پاسداران با فراهم شدن زیرساخت به‌زیرکشت خواهد رفت .

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان بابیان اینکه اشتغال و ارزآوری میگوی مکران منجصر به فرد است، خاطرنشان می‌کند: بهره‌برداران و سرمایه‌گذاران با زیرکشت بردن هر مزرعه 20 هکتاری در گواتر به‌طور متوسط 600 میلیون تومان درآمد کسب می‌کنند ضمن‌آنکه به‌ازای هر مزرعه 2 شغل نیز ایجاد می‌شود؛ بنابراین باید در ایجاد زیرساخت برای سایر سایت‌ها و دعوت از سرمایه‌گذاران با عزمی جامع تعجیل کرد.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح