کد خبر : 82296
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 9 نوامبر 2021 - 23:43
-

صنعت نگران قطعی برق و نبود مواد اولیه

صنعت نگران قطعی برق و نبود مواد اولیه

اتاق بازرگانی ایران گزارش شامخ( شاخص مدیران خرید) خرداد ماه را منتشر کرد که هرچند هنوز رونق را نشان می‌دهد اما از افت نسبی شاخص‌ها حکایت دارد. به گزارش ایسنا، شامخ در طیف یک تا ۱۰۰ تعریف می‌شود. هرچه عدد به ۱۰۰ نزدیک باشد اقتصاد در شرایط رونق قرار دارد و هرچه عدد به صفر نزدیک

صنعت نگران قطعی برق و نبود مواد اولیه

اتاق بازرگانی ایران گزارش شامخ( شاخص مدیران خرید) خرداد ماه را منتشر کرد که هرچند هنوز رونق را نشان می‌دهد اما از افت نسبی شاخص‌ها حکایت دارد.

به گزارش ایسنا، شامخ در طیف یک تا ۱۰۰ تعریف می‌شود. هرچه عدد به ۱۰۰ نزدیک باشد اقتصاد در شرایط رونق قرار دارد و هرچه عدد به صفر نزدیک شود، اقتصاد در حالت رکود است.

تا زمستان سال گذشته شامخ اقتصاد ایران زیر ۵۰ بود اما در ماه‌های گذشته با بهبود نسبی شرایط عدد شامخ بار دیگر به بالای ۵۰ رسیده است. هرچند در ماه‌های ابتدایی سال جاری عدد شامخ بالا رفت اما در خرداد بار دیگر این عدد کاهشی شده که نشان دهنده افزایش نگرانی میان فعالان اقتصادی از آینده است.

طبق نظرسنجی انجام شده از بنگاه‌های اقتصادی کشور، شاخص مدیران خرید برای کل اقتصاد ایران در خردادماه، ۵۱.۲۷ به‌دست‌آمده است که عدد آن نسبت به اردیبهشت‌ماه (۵۳.۸۴) کاهش داشته است البته شدت افزایش شاخص نسبت به ۵ ماه گذشته از بهمن (به‌غیراز فروردین) ماه کمتر بوده است. همچنین در خردادماه زیرشاخص‌های میزان سفارشات جدید مشتریان و موجودی مواد اولیه عدد زیر ۵۰ را ثبت کرده‌اند و تقاضای مشتریان متأثر از بلاتکلیفی بعد از انتخابات همچنان با کاهش روبرو است. فقط در بخش ساختمان همه زیرشاخص‌های اصلی عدد بالای ۵۰ را به ثبت رسانده‌اند.

شاخص میزان فعالیت‌های کسب‌وکار در خردادماه (۵۲.۴۶) نسبت به اردیبهشت‌ماه (۵۸.۶۴) کاهش داشته است ولیکن هنوز در وضعیت مثبت (بالای ۵۰) قرار داشته است. این شاخص نیز در مقایسه با ۵ ماه گذشته از بهمن (به‌غیراز فروردین) کمترین میزان رشد را داشته است و بیشترین سهم افزایش این شاخص در بخش ساختمان بوده است.

شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان (۴۹.۵۲) برای سومین ماه پیاپی کمتر از ۵۰ ثبت شده ‌است. به نظر می‌رسد ادامه این روند در کاهش تقاضا ناشی از شرایط بعد از انتخابات و بلاتکلیفی طرف تقاضا در تصمیم برای خرید و شرایط قیمتی بازار است.

شاخص موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (۴۵.۷۳) نسبت به ماه قبل کاهش یافته است و مجدداً شدت کاهش آن افزایش یافته و با شدت بیشتری طی ۷ ماه گذشته از آذر (غیر از فروردین) کاهش داشته است.

شاخص میزان استخدام و به‌کارگیری نیروی انسانی (۵۱.۵۰) نسبت به اردیبهشت‌ماه افزایش داشته است. این افزایش نیروی کار نشان‌دهنده خوش‌بینی فعالان اقتصادی به بهبود فعالیت‌ها به‌ویژه در بخش صنعت و ساختمان طی ماه‌های آتی است.

شاخص قیمت خرید مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (۷۷.۱۹) نشان‌دهنده ادامه روند افزایشی قیمت‌هاست که همچنان ادامه دارد. بر اساس آخرین آمار مرکز آمار ایران از شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوار، این شاخص در خردادماه ۳۱۶.۲ بوده است که نسبت به اردیبهشت‌ماه (۳۰۸.۴)، ۲.۵ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به خردادماه ۴۳ درصد بوده است. درعین‌حال به اعتقاد فعالان بازار افزایش قیمت‌ها به دلیل شرایط رکودی حاکم در بازار هنوز به‌طور متناسب بر قیمت فروش محصولات اثرگذار نبوده است و پیش‌بینی افزایش قیمت‌ها طی ماه‌های آتی وجود دارد.

شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده (۶۳.۷۸) که یکی از بیشترین مقادیر خود را از ابتدای ۲۱ دوره از شروع طرح به ثبت رسانده است، خوش‌بینی فعالان اقتصادی را نسبت به بهبود فعالیت‌ها و خارج شدن از شرایط رکودی موجود نشان می‌دهد.

بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده از بنگاه‌های بخش صنعت، شاخص مدیران خرید صنعت در خرداد، ۵۴.۲۱ ثبت شده ‌است که هرچند کماکان در وضعیت رونق قرار دارد ولی نسبت به اردیبهشت‌ماه (۶۳)، کاهش داشته است. در خرداد همه زیرشاخص‌های شامخ صنعت به‌غیراز شاخص موجودی مواد اولیه عدد بالای ۵۰ را به ثبت رسانده‌اند و شامخ کل صنعت در اکثر صنایع به‌غیراز صنایع نساجی و صنایع چوب، مبلمان و کاغذ (به دلیل کاهش سفارشات جدید مشتریان و کمبود مواد اولیه) نسبت به ماه قبل افزایش داشته است.

شاخص مقدار تولید محصولات در خرداد (۵۳.۶۴) نسبت به ماه قبل کاهش داشته است ولیکن هنوز در وضعیت مثبت (بالای ۵۰) قرار دارد. اما شدت رشد این شاخص (به دلایل متعدد ازجمله قطعی‌های مکرر برق)، در مقایسه با ۵ ماه گذشته (به‌غیراز تعطیلات فروردین) کمتر بوده است.

شاخص میزان سفارشات جدید مشتریان در خردادماه (۵۳.۲۸) نسبت به اردیبهشت کاهش داشته است، به نظر می‌رسد که رشد آن تحت تأثیر شرایط سیاسی و انتخابات، در مقایسه با ۵ ماه گذشته (به‌غیراز فروردین) کمتر بوده است.

شاخص موجودی مواد اولیه در خردادماه (۴۷.۵۲) مجدداً به روند کاهشی خود بازگشته است این شاخص که در اردیبهشت‌ماه (۵۳.۵۹) بعد از تعطیلات بهبود پیدا کرده بود در خردادماه مجدداً به علت کمبود ارز در واردات مواد اولیه و همچنین افزایش قیمت‌ها کاهش یافته است.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح