کد خبر : 190435
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 ژانویه 2022 - 17:45
-

چگونه برخی داروها به ماده سرطانزا در بدن تبدیل می شوند؟

چگونه برخی داروها به ماده سرطانزا در بدن تبدیل می شوند؟

زمانیکه بیمار دارویی را از داروخانه دریافت می کند این تصور را دارد که دارو آزمایش شده و استفاده از آن بی خطر است اما چه می شود که دارویی در داروخانه یا بدن دچار تغییراتی با عوارض منفی می شود؟ به گزارش ایسنا، یک نتیجه خطرناک ایجاد “ان نیتروزو دی متیل آمین” (NDMA) با

چگونه برخی داروها به ماده سرطانزا در بدن تبدیل می شوند؟

زمانیکه بیمار دارویی را از داروخانه دریافت می کند این تصور را دارد که دارو آزمایش شده و استفاده از آن بی خطر است اما چه می شود که دارویی در داروخانه یا بدن دچار تغییراتی با عوارض منفی می شود؟

به گزارش ایسنا، یک نتیجه خطرناک ایجاد “ان نیتروزو دی متیل آمین” (NDMA) با عنوان کامل N-nitrosodimethylamine یک ماده سرطان زای احتمالی در برخی داروهاست. NDMA به مقدار کمی در آب کلرزده، غذا و دارو یافت می شود.

سازمان غذا و داروی آمریکا برای به حداقل رساندن میزان مواجهه با این ترکیب، سطح قابل قبولی از NDMA را در هر قرص کمتر از 96 نانوگرم تعیین کرده است.

اما در سالهای اخیر سازمان غذا و داروی آمریکا میزان بیشتری از ترکیب NDMA را در برخی داروهای مورد استفاده برای فشار خون، دیابت و سوزش معده مشاهده کرده است.

در نتیجه این سازمان به منظور حفظ سلامت عمومی  برای جمع آوری این داروها فراخوان داده است.

این محصولات دارویی طی فرایند تولید به ترکیب نیتروسو دی متیل آمین آلوده می شوند. به همین دلیل سازمان غذا و دارو بهترین روش ها را به تولیدکنندگان دارو توصیه می کند تا این خطر را به حداقل برسانند.

همچنین متاسفانه مواردی مشاهده شده که ترکیب NDMA هنگام انبار شدن داروها در قفسه داروخانه یا جعبه دارو یا حتی پس از بلعیده شدن توسط بیمار ایجاد می شود. در این شرایط شرایط تست دارو برای بررسی وجود این ترکیب در کارخانه وجود ندارد.

رانیتیدین از ده ها سال قبل دارویی رایج در درمان دل درد و مشکلات معده بوده که در آوریل 2020 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا فراخوان جمع آوری آن صادر شد.

در یک مطالعه مشخص شد رانتیدین پس از فرایند تولید تنها حاوی 18 نانوگرم از این ترکیب است. هرچند زمانیکه این دارو برای مدت 12 روز در دمای 158 درجه فارنهایت نگهداری شود میزان ترکیب NDMA موجود در آن به بالای 140 نانوگرم می رسد.

همچنین در یک مطالعه دیگر مشخص شد نگهداری از داروی رانیتیدین در شرایطی که در معرض دما یا رطوبت بالا باشد با گذشت زمان خطر ایجاد ترکیب NDMA را به همراه دارد. در حقیقت، ممکن است برخی داروها در کارخانه حاوی میزان ایمنی از این ترکیب باشند اما زمانیکه برای مدت زمان طولانی در خانه یا داروخانه نگهداری شوند، میزان این ترکیب در داروی مزبور افزایش پیدا کند.

در یک مطالعه دیگر محققان کلرامین، ماده ضد عفونی کننده ای را که به طور معمول برای استریل کردن آب آشامیدنی استفاده می شود، به نمونه آب حاوی چندین دارو که از نظر ساختاری مشابه رانیتیدین است، اضافه کردند. آنان دریافتند که چندین داروی متداول از جمله آنتی هیستامین ها، داروی میگرن (سوماتریپتان)، داروی دیگر سوزش معده (نیزاتیدین) و داروی فشار خون (دیلتیازم) همگی ترکیب NDMA تولید می کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از ژاپن تودی، با این حال هنوز مشخص نیست که آیا میزان NDMA ایجاد شده در این داروها هنگام نگهداری در محیط های گرم و مرطوب یا پس از بلعیده شدن توسط بیمار همچون داروی رانیتیدین خطرناک است یا نه و آزمایشات بیشتر در این خصوص ضروریست.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح