کد خبر : 14454
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 30 سپتامبر 2021 - 19:33
-

گفت‌وگوی میان ادیان تنها راه نجات بشریت است

گفت‌وگوی میان ادیان تنها راه نجات بشریت است

 عضو هیات علمی دانشگاه لبنان گفت: در حال حاضر و در مرحله پست مدرن که گرایش‌های انزواگرایانه، نژادپرستانه و متعصبانه در دنیا در حال ترویج است، گفت‌وگوی دینی در پرتو دانش‌ها و ارزش‌ها برای نجات تمدن از سقوط بشریت و کارایی دین به عنوان راهکار و انعکاس تاریخ به شدت ضروری است. دیزیره سقال در

گفت‌وگوی میان ادیان تنها راه نجات بشریت است

 عضو هیات علمی دانشگاه لبنان گفت: در حال حاضر و در مرحله پست مدرن که گرایش‌های انزواگرایانه، نژادپرستانه و متعصبانه در دنیا در حال ترویج است، گفت‌وگوی دینی در پرتو دانش‌ها و ارزش‌ها برای نجات تمدن از سقوط بشریت و کارایی دین به عنوان راهکار و انعکاس تاریخ به شدت ضروری است.

دیزیره سقال در نشست بین‌المللی امام‌رضا(ع) و ادیان که امروز در حرم مطهر رضوی برگزار شد، در خصوص گفت‌وگوی میان ادیان و نقش آنان در تمدن پست‌مدرن اظهار کرد: سخنان امام رضا(ع) و دانش ایشان از جمله مواردی است که تمام دانشمندان در تایید آن هم نظر بودند. ایشان دارای قوه شهود چشمگیری بود که جهت‌گیری وی را به سوی همگرایی تقویت می‌کرد. امام رضا(ع) در دورانی زندگی می‌کرد که علم، دانش و کتابخانه‌ها رواج بسیاری پیدا کرده بود. او نیز آغازکننده گفت‌وگوی بین ادیان به ویژه میان اسلام، مسیحیت و یهودیت بود.

وی افزود: در حالت عام و کلی گفت‌وگوی علمی مهم‌ترین عامل به سوی همگرایی ادیان و در حالت خاص به سوی ادیان وحدانی است. مناظرات متعددی میان امام رضا(ع)، مسیحیان، یهودیان، صابئین و ساحرین صورت گرفت. در دوران خلافت مامون گفت‌وگوی بین ادیان و مذاهب در مفهوم کنونی وجود داشت و بر اساس ارزش‌های عقلانی و اخلاقی شکل گرفت.

این نویسنده و شاعر مسیحی ادامه داد: اگر شما با فرد دیگری راجع به یک دین صحبت کنید، لازم نیست که منطق و دلیل شما را درباره آن دین بداند چرا که قطعا به آن ایمان ندارد ولی بر اساس منطق و پایه‌های عقلانی همانند دلائل و شواهد، بایستی به تفکر دیگری احترام گذاشت؛ به نحوی که این احترام منجر به ارتباطی منطبق بر دلایل منطقی شود و شما را ملزم به احترام به دیگر مخاطبان کند.

تحجر و تعصب از بین نمی‌رود مگر با گفت‌وگوی ادیان

سقال خاطرنشان کرد: تحجر و تعصب از بین نمی‌رود مگربا گفت‌وگوی ادیان. برخی گفت‌وگوهای تحریک‌کننده که به طور گسترده در رسانه‌ها منتشر می‌شود، باعث متلاشی شدن تمدن شده و تصوری منفی از دین ارائه می‌کند چرا که به زوال و نابودی و لغو ارزش‌ها دعوت می‌کند که همین موضوع باعث از بین رفتن ارتباط میان ادیان می‌شود.

وی ادامه داد: زمانی که جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، اعلام جنگ علیه تروریسم کرد، منظورش از تروریسم اسلام بود و شالوده‌های اساسی مسیحیت را که دعوت به عشق و تساهل(مدارا) است را مورد حمله قرار داد. زمانی که گروه‌های اسلامی افراطی همچون داعش یا القاعده در واکنش به اعلام جنگ علیه خودشان، دعوت به نشر آنچه که اسلام می‌نامیدند، کردند، تابلوی وحشتناکی از اسلام ترسیم شد که منجر به اسلام‌هراسی و از بین بردن اسلام متمدن شد.

عضو هیات علمی دانشگاه لبنان عنوان کرد: اگر دولت اسرائیل به بهانه دفاع از یهودیان به طرز وحشیانه و خشنی با مردم، به ویژه فلسطینیان رفتار کند، ‌این رفتار باعث زیر سوال رفتن یهودیت که نقاط مشترک زیادی با اسلام و مسیحیت دارد، می‌شود.

گفت‌وگوی دینی در پرتو دانش و ارزش‌ها نیاز به نقشی تربیتی دارد

سقال گفت: گفت‌وگوی دینی در پرتو دانش و ارزش‌ها نیاز به نقشی تربیتی دارد که توسط نهادها تقویت شده و مورد توجه قرار می‌گیرد. امروز انسان بعد از اینکه در مرکز دنیا قرار گرفت، در جامعه‌ای مصرف‌گرا زندگی می‌کند که ارزش‌های انسانی خود را از دست داده و به یک کالا تبدیل شده است. اینجا نقش گفت‌وگوی میان ادیان به چشم می‌آید. این گفت‌وگوی واکنش‌گر دینی نگران ارزش‌های انسانی بشر است. این گفت‌وگو به زخم تاریخ که تا قلب تمدن‌ها نفوذ کرده، می‌اندیشد و کنش متقابل میان شرق و غرب را دوباره فعال می‌کند و باعث از بین رفتن بیگانه‌ستیزی می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه لبنان بیان کرد: آنگونه که «نَصیف مَستار» می‌گوید، تعصب به معنای تعلق داشتن به گروهی خاص و انزواطلب به همراه تنفر و تحقیر دیگران است که دقیقا نقطه مقابل گفت‌وگوی میان ادیان است. رهبران و نهادهای دینی موظفند بشر را به سوی همگرایی و هم‌سویی سوق داده و با انزوا و تحجر مبارزه کنند و بشریت را به جایگاه انسانی که از آن توسط جامعه پست‌مدرن محروم شده، بازگردانند و او را از چرخه وحشتناک پوچی که در آن گرفتار شده خارج کنند.

سقال افزود: دنیای امروز دنیایی است که در آن بی‌عدالتی حکمرانی می‌کند و اشتیاق تصاحب و تصرف به شکل‌های مختلف خود را نشان می‌دهد که شامل افراد، نهادها و ملت‌هاست. ملت‌ها باید خواستار بازگشت به گفت‌وگو باشند چون تنها از این طریق می‌توانند دوباره انسانیت از دست رفته خود را به دست آورند.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

آراد برندینگ

نظر سنجی انتخابات 1403

زنگوله

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

مانیتور دنا

شیشه ماشین

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

خرید تابلو برق

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح