کد خبر : 14800
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 30 سپتامبر 2021 - 20:41
-

آبخوان دشت اصفهان- برخوار تا سال ۱۴۰۹ دیگر هیچ آبی ندارد

آبخوان دشت اصفهان- برخوار تا سال ۱۴۰۹ دیگر هیچ آبی ندارد

 مدیرکل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی اصفهان با بیان اینکه امروز اصفهان تنها شهری است که فرونشست زمین به داخل منطقه مسکونی آن نفوذ کرده است، گفت: دیگر زمانی برای احیای آبخوان دشت اصفهان- برخوار نداریم و تنها تا سال در ۱۴۰۹ و در خوشبینانه ترین حالت تا سال ۱۴۱۸ فرصت برای نجات آبخوان داریم. رضا

آبخوان دشت اصفهان- برخوار تا سال ۱۴۰۹ دیگر هیچ آبی ندارد

 مدیرکل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی اصفهان با بیان اینکه امروز اصفهان تنها شهری است که فرونشست زمین به داخل منطقه مسکونی آن نفوذ کرده است، گفت: دیگر زمانی برای احیای آبخوان دشت اصفهان- برخوار نداریم و تنها تا سال در ۱۴۰۹ و در خوشبینانه ترین حالت تا سال ۱۴۱۸ فرصت برای نجات آبخوان داریم.

رضا اسلامی امروز (پنجشنبه-۸ مهر ماه) در نشست «بررسی راهکارهای جلوگیری از فرونشست اصفهان» که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه آبخوان دشت اصفهان- برخوار تا سال ۱۴۰۹ بیشتر آب ندارد، اظهار کرد: در حالیکه شورای عالی آب ۱۷۶ میلیون مترمکعب حقابه زاینده رود را تعیین کرده، اما هنوز اصرار به اجرای طرح انتقال آب بن-بروجن دارد و زاینده رود در اصفهان خشک است.

وی تاکید کرد: امروز تنها موضوع جریان زاینده رود برای کشاورزی و صنعت مطرح نیست، بلکه موضوع جمعیت دو میلیون نفری مطرح است.

به گزارش ایسنا، مدیرکل سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی اصفهان با بیان اینکه ما فرصتی برای احیای آبخوان اصفهان- برخوار نداریم و این آبخوان در حال از بین رفتن است، گفت: با توجه به خشکسالی و تغییر اقلیم در آینده نزدیک بارندگی های ما سیل آسا خواهد بود و اگر نتوانیم این آبخوان را احیا کنیم، وقوع هر بارندگی فرقی به حال این دشت و زاینده رود نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: ما دیگر زمانی برای احیای آبخوان دشت اصفهان- برخوار نداریم و تنها تا سال در ۱۴۰۹ و در خوشبینانه ترین حالت تا سال ۱۴۱۸ فرصت برای نجات آبخوان داریم.

اسلامی با اشاره به اینکه در دشت اصفهان- برخوار زیرساخت های حیاتی و استراتژیکی همچون نیروگاه، پالایشگاه، ورزشگاه نقش جهان، فرودگاه، کریدور شمال به جنوب، شرق به غرب و همچنین آثار تاریخی بسیاری قرار دارد، تصریح کرد: امروز اصفهان تنها شهری است که فرونشست به داخل منطقه مسکونی شهر نفوذ کرده و باید توجه داشت هیچ شهری جنس آبرفت و ضخامت آن همانند اصفهان نیست.

وی توضیح داد: ۲۸۰ متر ضخامت دانه ریز دشت اصفهان -برخوار است و فرونشست لحظه به لحظه در حال پیش روی است.

فروشست زمین و تهدید جمعیت ۲.۵ میلیون نفری اصفهان

مدیر دفتر منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به اینکه از ۳۵ دشت و محدوده مطالعاتی در استان اصفهان، ۲۷ دشت ممنوعه بحرانی است، اظهار کرد: دشت مهیار، گلپایگان نجف آباد، کاشان، اردستان، اصفهان-برخوار و … ممنوعه بحرانی هستند.

حسین حجتی به اهمیت دشت اصفهان-برخوار اشاره کرد و افزود: این دشت یکپارچه است و شهر اصفهان، شاهین شهر، خمینی شهر، دولت آباد، حبیب آباد در داخل آن قرار دارند.

وی با بیان اینکه در وهله نخست جمعیتی بالایی معادل ۲.۵ میلیون نفر در داخل دشت اصفهان-برخوار متمرکز شده اند، توضیح داد: بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان اصفهان در دشت اصفهان برخوار زندگی می کنند، از سوی دیگر زیرساخت های مهمی از جمله ورزشگاه نقش جهان، فرودگاه، پالاشگاه، نیروگاه، پتروشیمی و … در این دشت قرار گرفته اند و همچنین بیش از ۶ درصد بافت فرسوده استان در داخل دشت اصفهان- برخوار است.

مدیر دفتر منطقه ای مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اصفهان با بیان اینکه ۸۱۵ هزار واحد مسکونی جمعیتی در داخل دشت اصفهان- برخوار متمرکز شده اند، افزود: ۶ هزار اثر تاریخی، ثبت ملی و میراث فرهنگی در داخل این دشت واقع شده است و این نشان از اهمیت دشت اصفهان برخوار به لحاظ ویژگی های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دارد.

وی درباره اینکه برای حل بحران فرونشست دشت اصفهان- برخوار چه باید کرد، اظهار کرد: پایش های متعددی توسط ارگان های مختلف پیرامون موضوع فرونشست انجام شده است، اما باید توجه داشت که در حال حاضر در این دشت بازگذاری جمعیتی جدید در حال شکل گیری است و از ۴ میلیون واحد مسکونی که قرار است در کشور ساخته شود سهم استان ۳۳۰ هزار واحد مسکونی است که باید فکری برای تامین آب این جمعیت شود.

وی همچنین ادامه داد: بر روی پساب این دشت هم سرمایه گذاری کرده ایم، درحالیکه باید پساب ها را برای آبخوان داری و آبخیزداری دشت استفاده کنیم.

حجتی در ادامه بیان اینکه آبخوان دشت اصفهان- برخوار از سه جهت شمال (ارتفاعات باقرآباد)، غرب (دشت دهق- علویجه) و جنوب و جنوب غربی از زاینده رود تغذیه می شود، تاکید کرد: زاینده رود تنها رودخانه وسط شهر نیست، بلکه مادی هایی که آب را تغدیه و به داخل دشت پخش می کنند نیز بسیار حایز اهمیت است.

وی تصریح کرد: برخی صحبت ها مبنی بر آب چرخانی و بازچرخانی آب داخل زاینده رود اشتباه است و اینکه زاینده رود را تبدیل به حوضی بزرگ کنیم، هیچ اثری در تغذیه آبخوان دشت اصفهان- برخوار نخواهد داشت.

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح