کد خبر : 81253
تاریخ انتشار : دوشنبه 8 نوامبر 2021 - 22:50
-

از «تأمل خاموش» چه می‌دانید؟

از «تأمل خاموش» چه می‌دانید؟

ایسنا/خراسان رضوی  یک روانشناس گفت: درست است که در برخی موارد نبایستی سکوت کرد، اما در بسیاری از موقعیت‌ها، سکوت کردن می‌تواند رفتار بسیار سازنده‌ای باشد، مهم این است که توجه داشته باشیم که در چه موقعیت‌هایی بایستی صحبت کنیم و در چه مواردی سکوت اختیار کنیم. سپیده مشایخی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در

از «تأمل خاموش» چه می‌دانید؟

ایسنا/خراسان رضوی  یک روانشناس گفت: درست است که در برخی موارد نبایستی سکوت کرد، اما در بسیاری از موقعیت‌ها، سکوت کردن می‌تواند رفتار بسیار سازنده‌ای باشد، مهم این است که توجه داشته باشیم که در چه موقعیت‌هایی بایستی صحبت کنیم و در چه مواردی سکوت اختیار کنیم.

سپیده مشایخی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در تعاملات اجتماعی معمولا صحبت کردن و سخنرانی کردن مورد تشویق و تحسین قرار می‌گیرد، اما بایستی به این نکته توجه کرد که نباید صرفا گوینده باشیم. در بسیاری مواقع سکوت کردن، تأثیر صحبت را دو چندان می کند؛ در واقع صحبت کردن و سکوت کردن در یک چرخه قرار دارند و بایستی تعادل بین این دو را حفظ کنیم. شما با مکث کردن و سکوت کردن حین مکالمه، درباره آنچه گفته‌اید فکر می‌کنید و آن را ارزیابی و اصلاح می‌کنید.

وی با بیان اینکه یکی از مهم­ترین فواید سکوت کردن در روابط اجتماعی، گوش دادن فعال است، گفت: گوش دادن فعال یعنی بتوانیم به موقع سکوت کنیم تا به طرف مقابل اجازه صحبت کردن بدهیم. افراد بسیار کمی توانایی این کار را دارند؛ به همین خاطر بسیار شاهد این موضوع هستیم که افراد وسط حرف یکدیگر می‌پرند و حرف طرف مقابل را قطع می‌کنند و یا به صحبت‌های طرف مقابل گوش می‌دهند فقط برای اینکه نوبت به حرف زدن خودشان برسد.

مشایخی افزود: بسیاری از مردم هنگام گوش کردن خیلی دقت نمی‌کنند که طرف مقابل چه می‌گوید و بیشتر روی حرف‌های خودشان تمرکز کرده و آنها را در ذهن خود مرتب می‌کنند. پیشنهاد من این است که اگر نمی‌توانید فکر کردن درباره حرف‌های خودتان را متوقف کنید، سعی کنید روی سکوت کردن و گوش دادن به تک‌تک جملات طرف مقابل تمرکز کنید؛ زیرا با این کار قدرت تمرکزتان  افزایش یافته و در ادامه با آرامش بیشتری یک گفت‌وگوی هدفمند را پیش خواهید برد. همواره به یاد داشته باشید که قدرت و تأثیر گوش کردن بسیار بیشتر از حرف زدن است.

این درمانگر بالینی با بیان اینکه زمانی که فردی با شما درد دل کرده یا مشکلات خود را بازگو می‌کند، نباید به دنبال ارائه راهکار به او باشید، گفت: بهترین کمک شما در این شرایط، سکوت کردن و در اختیار گذاشتن زمان برای طرف مقابل است. از جملات کلیشه‌ای مثل سخت نگیر، الکی نگرانی، آرام باش و… استفاده نکنید؛ زیرا هیچ مشکلی بدین صورت حل نمی‌شود و انتظار نداشته باشید راه‌حل‌هایی که به شما کمک کرده بتواند به فرد دیگری نیز کمک کند. این افراد بیشتر به دنبال شنیده شدن هستند و بیشترین کمکی که شما می‌توانید انجام دهید این است که سکوت اختیار کنید و شنونده خوبی باشید و فرصت تخلیه هیجانات را به آن فرد بدهید.

مشایخی خاطرنشان کرد: مراجعین بسیاری داشتم که  این جمله را بیان می‌کنند که من در آن لحظه و شرایط خاص عصبانی بودم و نفهمیدم چه گفتم و متوجه حرف‌هایم نبودم؛ بنابراین سکوت کردن در برخی از موقعیت‌های اجتماعی و بین فردی، تمرین خوبی برای خود کنترلی محسوب می‌شود. زمانی که چیزی را می‌بینید یا می‌شنوید که شما را برافروخته می‌کند، به هیچ عنوان سریع واکنش نشان ندهید و احساس‌تان را خیلی سریع به زبان نیاورید. یک تمرین ساده برای خودکنترلی این است که قبل از آنکه اولین چیزی که به ذهن‌تان می‌رسد را بیان کنید، اولین لحظه‌ سکوت اختیار کنید، خوب فکر کرده و ذهن خود را منظم کنید و درنهایت سازنده‌ترین و بهترین واکنش ممکن را نشان دهید. ما به این راهکارها تأمل خاموش می‌گوییم زیرا معتقدیم که سکوت کردن به معنای هیچ کاری نکردن نیست، بلکه به معنای واکنش درست نشان دادن است.

وی با بیان اینکه در روابط زوجین سکوت کردن نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند، گفت: سکوت به موقع باعث می‌شود که خصومت کمتری بین زوجین ایجاد شود. هرچند نباید سکوت کردن به عنوان یک راهکار همیشگی در روابط زوجین در نظر گرفته شود، اما زمانی که واکنش‌های هیجانی زیاد است و در موقعیت‌های خاص سکوت کردن نقش بسزایی در ساخت یک رابطه زناشویی موفق ایفا می‌کند.

مشایخی افزود: دوباره تأکید می‌کنم که سکوت کردن نبایستی به موقعیت‌های خاصی در روابط محدود شود و مشخص‌کننده کل فضای رابطه باشد؛ زیرا می‌تواند به شدت به روابط شما آسیب بزند و ممکن است این هیجانات در آینده به افسردگی و اضطراب تبدیل شوند و به فرد آسیب برسانند؛ در نتیجه سکوت کردن هم نبایستی واکنش همیشگی شما باشد و تشخیص زمان درست سکوت اختیار کردن نقش بسزایی در ایجاد تعاملات سازنده ایفا خواهد کرد.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی خاطرنشان کرد: شناختن موقعیت مناسب برای سکوت کردن در روابط شغلی، تحصیلی، زوجین و تقریباً تمام روابط اجتماعی به شما کمک می‌کند تا آگاهانه در روابط حضور داشته باشید و همینطور قدرت خودکنترلی و تنظیم هیجانات را در شما افزایش می‌دهد که به دست آوردن این توانایی‌ها نیازمند تمرین مداوم در موقعیت‌های مختلف است. سعی کنید زمانی که با شخصی در حال مکالمه هستید، قبل از اقدام به واکنش سریع، مانند شنونده فعال به صحبت‌های او گوش فرا دهید. حتما به هنگام پاسخ دادن مکث کنید و درمورد آنچه شنیده‌اید و آنچه قصد دارید بیان کنید تأمل کنید و سپس شروع به صحبت کنید و یقینا با این کار قدرت سکوت به موقع را تجربه خواهید کرد.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح