تاریخ انتشار : پنجشنبه 15 مهر 1400 - 20:46
99 بازدید
کد خبر : 28500

استفاده نیروهای آمریکایی از “دری مخفی” در فرودگاه کابل بدور از چشم طالبان

استفاده نیروهای آمریکایی از “دری مخفی” در فرودگاه کابل بدور از چشم طالبان

روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا به اطلاعاتی دست یافته که حاکی هستند، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در ماه اوت “دری مخفی” در اطراف فرودگاه کابل ایجاد کرده بود تا کارمندان سفارت و افغان‌هایی که خواهان فرار از دست گروه طالبان هستند را خارج کند.  به نوشته این روزنامه، دری که با اسامی مستعاری مثل

استفاده نیروهای آمریکایی از "دری مخفی" در فرودگاه کابل بدور از چشم طالبان

روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا به اطلاعاتی دست یافته که حاکی هستند، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در ماه اوت “دری مخفی” در اطراف فرودگاه کابل ایجاد کرده بود تا کارمندان سفارت و افغان‌هایی که خواهان فرار از دست گروه طالبان هستند را خارج کند.

 به نوشته این روزنامه، دری که با اسامی مستعاری مثل “دروازه مجد” یا “دروازه آزادی” شناخته می‌شد بسیار محرمانه بود تا جایی‌که طالبان از وجود آن اطلاعی نداشت.

روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: در حالی‌که هزاران تن از افراد خارج از درهای اصلی فرودگاه کابل جمع شده بودند تا از افغانستان بگریزند سیا در مخفی را در حدود سه کیلومتری طول شمالی فرودگاه باز کرد.

این در به واسطه حصارها و سیم‌های خاردار و دیوارهای بتنی ایجاد شده و با یک جرثقیل حرکت می‌کرد و مزدوران سیا و افراد یگان ویژه آمریکا موسوم به “نیروهای دلتا” آنها را اداره می‌کردند و واحد نیمه نظامی آموزش دیده افغان توسط سیا موسوم به “۰۲” آن را محافظت می‌کرد. افراد آنها نیز در آخرین پرواز قبل از موعد نهایی خروج، خارج شدند.

در ابتدا تمرکز روی خارج کردن افراد به عنوان اولویت‌های سیا نظیر مزدوران محلی، خانواده‌هایشان و افراد اصلی اطلاعاتی و نیز موارد بسیار مهم در لیست ارسالی کاخ سفید بود.

در مرحله بعد، درب مذکور کانال اصلی برای تلاش‌های وزارت خارجه آمریکا در ۴۸ ساعت آخر جهت مساعدت افغان‌هایی بود که برای سفارت آمریکا و کسانی دیگر بودند که نتوانستند از ایست‌های بازرسی طالبان عبور کنند؛ زیرا مانع رسیدن آنها به فرودگاه شدند.

افغان‌هایی که از این دروازه عبور می‌کردند چه پیاده یا سوار بر اتوبوس‌ها و ون‌ها پشت دیوار تفتیش می‌شدند. آنها چندین صد متر در طول دیوار بتنی و بر فراز پلی عبور می‌کردند و به سمت پایگاه آمریکا می‌رفتند.

این روزنامه افزود: این درب در ۲۶ اوت در پی اینکه تیم وزارت خارجه با سیا برای استفاده از این گذرگاه جهت خارج کردن کارمندان سفارت آمریکا و خانواده‌هایشان در ۴۸ ساعت آخر مذاکره کرد، بسیار پرازدحام شد.

از کارمندان سفارت آمریکا و خانواده‌هایشان خواسته شد در مناطق سری در سراسر کابل تجمع کنند و سوار بر اتوبوس‌ها شده به صورت مخفیانه راهی فرودگاه شوند.

این در حالی است که سیا از اظهار نظر درباره این گزارش وال استریت ژورنال امتناع کرد و وزارت خارجه آمریکا نیز نقش سیا در این باره را رد کرد.

آخرین هواپیمای آمریکایی فرودگاه بین‌المللی حامد کرزای را ۳۱ اوت همزمان با آخرین مهلت تعیین شده از سوی جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا جهت خروج نیروهای این کشور از افغانستان ترک کرد.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات متنی

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون ⭐️زیر 5میلیون⭐️

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

 

New punjabi songs

 

سامانه خودنویس

 

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

 

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

 

تشک دو نفره

 

 

دکتر علی پرند

 

 

 

 

 

 

https://nipoto.com/ethereum

 

 

 

 

شرکت کیمیا همرنگ

 

 

 

 

 

 

 

 

خرید تابلو برق

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اسرارالشفاء

 

 

 

 

 

 

 

 

 

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح