کد خبر : 192352
تاریخ انتشار : شنبه 15 ژانویه 2022 - 17:27
-

انتشار ۱۰ درصد از استانداردهای بین المللی فناوری‌نانو توسط فناوران ایرانی

انتشار ۱۰ درصد از استانداردهای بین المللی فناوری‌نانو توسط فناوران ایرانی

مشاور ارشد ستاد توسعه فناوری نانو در حوزه استانداردسازی فناوری‌نانو، از انتشار ۱۰ درصد از استانداردهای بین المللی فناوری‌نانو به همت دانشمندان و فناوران ایرانی خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر علی بیت اللهی با اعلام این خبر اظهار کرد: فناوری نانو یکی از فناوری‌های راهبردی کشور بوده و در این ارتباط ستاد ویژه توسعه فناوری

انتشار ۱۰ درصد از استانداردهای بین المللی فناوری‌نانو توسط فناوران ایرانی

مشاور ارشد ستاد توسعه فناوری نانو در حوزه استانداردسازی فناوری‌نانو، از انتشار ۱۰ درصد از استانداردهای بین المللی فناوری‌نانو به همت دانشمندان و فناوران ایرانی خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی بیت اللهی با اعلام این خبر اظهار کرد: فناوری نانو یکی از فناوری‌های راهبردی کشور بوده و در این ارتباط ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با پیاده سازی موفق دو برنامه جامع ملی توانسته است جایگاه ویژه‌ای را در بین کشورهای مطرح جهان در حوزه‌های مختلف کسب کند و امروز جهان جایگاه و توانمندی‌های کشور ما را به عنوان یک کشور پیشتاز در این عرصه به رسمیت می شناسد و از مشارکت و همکاری‌های ایران در تصمیم‌سازی‌ها و برنامه‌ریزی های مرتبط استقبال می‌کند.

وی تصریح کرد: این موقعیت ناشی از دستیابی کشور به جایگاه چهارم در تولید علم نانو در جهان، تولید بیش از ۷۲۰ محصول و صادرات آن به بیش از ۴۵ کشور به پشتوانه فعالیت‌ها و تلاش های بیش از ۳۰ هزار محقق، دانشمند و فناور در چارچوب یک برنامه جامع و هوشمندانه بوده است. بعلاوه کسب این دستاوردها علی‌رغم شرایط دشوار تحریمی زمینه ساز توجه ویژه بسیاری از کشورهای در حال توسعه به راهبردها، سیاست‌ها و برنامه‌های اجرایی کشور ما بعنوان یک الگوی موفق شده است.

بیت اللهی به‌عنوان یکی از اقدامات زیر ساختی و دوراندیشانه این ستاد به موضوع بسیار مهم استاندارسازی و تدوین استاندارد اشاره کرد و افزود: در این ارتباط این ستاد به‌عنوان نماینده سازمان ملی استاندارد برنامه‌ریزی ها و اقدامات گسترده‌ای را از سال ۱۳۸۵ با تشکیل کارگروه استاندارد و ایمنی در حوزه هایی نظیر تدوین استانداردهای ملی و بین المللی، اندازه‌شناسی نانو، ایمنی نانو و گواهی دهی محصولات (تحت عنوان نانو مقیاس) را آغاز کرد و اخیرا نیز در یک گام تکمیلی برنامه گسترده‌ای را برای صدور مجوز استفاده از نشان نانو به محصولات فناوری نانو با همکاری سازمان ملی استاندارد آغاز کرده است که در جهان با توجه به رویکردهای آن و در این سطح سابقه قبلی ندارد و حاکی از پیشتازی کشور ما در این حوزه در بین بازیگران مطرح جهانی است.

وی ضمن تاکید بر اهمیت استانداردسازی محصولات فناوری نانو ادامه داد: استانداردسازی یکی از زیرساخت‌های پنهان اما بسیار مؤثر و راهبردی برای توسعه فناوری های نوین از قبیل فناوری نانو است و سیاست‌ها و اقدامات ستاد ویژه توسعه فناوری نانو موجب شده است ایران به عنوان یک کشور پیشرو در زمینه استانداردسازی فناوری نانو شناخته شود.

مشاور ارشد ستاد توسعه فناوری نانو خاطرنشان کرد: بدون شک تدوین استانداردهای ملی و بین المللی پشتیبان توسعه بازار و تجارت در کنار اعتماد مشتری است و با توجه به صادرات محصولات فناوری نانو کشور ما به بازارهای جهانی، تدوین آنها توسط دانشمندان و فناوران کشور تسهیل کننده حضور محصولات تولیدی بر مبنای معیارها و شاخص‌های تبیین شده در این اسناد خواهد بود.

به گفته بیت اللهی، جمهوری اسلامی ایران هم اکنون با ۱۱۲ استاندارد ملی منتشر شده، پس از چین و انگلستان رتبه سوم جهان را از نظر تعداد استاندارد ملی فناوری نانو دارد. همچنین با انتشار هشتمین استاندارد بین المللی در ماه گذشته، ایران پس از کشورهای امریکا، کره جنوبی، ژاپن و انگلستان، صاحب رتبه پنجم جهان به لحاظ تعداد استانداردهای بین المللی فناوری‌نانو است.

وی خاطر نشان کرد: تاکنون مجموعا ۸۳ استاندارد بین المللی در کمیته فنی ایزو در زمینه فناوری نانو منتشر شده و از این تعداد، کشور ما تدوین ۸ استاندارد بین المللی را برعهده داشته است که در حدود 10 درصد آنها را تشکیل می دهد. همچنین ایران سرپرستی تدوین ۲ استاندارد بین المللی جدید را در این کمیته برعهده دارد.

مشاور ارشد ستاد توسعه فناوری نانو یادآور شد: کسب این جایگاه ناشی از حمایت‌ها و پشتیبانی‌های  ستاد نانو از تشکیل شبکه‌ای از دانشمندان، اساتید و فناوران کشور و همراهی های سازمان ملی استاندارد بوده است.

بر اساس اعلام ستاد نانو، بیت‌اللهی با اشاره به فرایند چالشی و زمانبر تدوین استانداردهای بین المللی، اظهار کرد: تدوین استانداردهای بین‌المللی در سازمان ایزو، مبتنی بر اجماع جهانی کشورهای عضو است که معمولا ۳ تا ۴ سال زمان می‌برند و در این مدت کشورهای عضو کمیته فنی در مراحل مختلف تدوین استاندارد نظرات تخصصی مختلفی را برای تکمیل و توسعه استاندارد ارائه می‌کنند. در کمیته فنی استانداردهای فناوری نانو سازمان ایزو، ۳۷ کشور به عنوان عضو اصلی و ۱۸ کشور به‌عنوان عضو ناظر وجود دارد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح