کد خبر : 94372
تاریخ انتشار : دوشنبه 15 نوامبر 2021 - 22:27
-

بدافزار جاسوسی شرکت اسرائیلی ابزاری برای هک تلفن فعالان و خبرنگاران در سراسر جهان

بدافزار جاسوسی شرکت اسرائیلی ابزاری برای هک تلفن فعالان و خبرنگاران در سراسر جهان

از راست: عمر خالد، فعال هندی، جوزف برهام، وکیل فرانسوی و لجین الهذلول، فعال عربستانی براساس تحقیقات هفده سازمان رسانه‌ای، از بدافزار جاسوسی یک شرکت اسرائیلی برای هک ۳۷ تلفن همراه متعلق به روزنامه‌نگاران، مقام‌های دولتی و فعالان حقوق بشری در سراسر جهان استفاده شده است و اطلاعات نزدیکان خاشقجی هم در این لیست دیده

بدافزار جاسوسی شرکت اسرائیلی ابزاری برای هک تلفن فعالان و خبرنگاران در سراسر جهان
از راست: عمر خالد، فعال هندی، جوزف برهام، وکیل فرانسوی و لجین الهذلول، فعال عربستانی

براساس تحقیقات هفده سازمان رسانه‌ای، از بدافزار جاسوسی یک شرکت اسرائیلی برای هک ۳۷ تلفن همراه متعلق به روزنامه‌نگاران، مقام‌های دولتی و فعالان حقوق بشری در سراسر جهان استفاده شده است و اطلاعات نزدیکان خاشقجی هم در این لیست دیده می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، یکی از این سازمان‌ها که “واشنگتن پست” است، اعلام کرد از بدافزار جاسوسی پگاسوس که از ان.اس.او گروپ مستقر در اسرائیل مجوز گرفته، همچنین برای هدف گرفتن تلفن‌های متعلق به دو زن نزدیک به جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقدی که در سال ۲۰۱۸ در کنسولگری سعودی در ترکیه به قتل رسید، قبل و بعد از مرگ او استفاده شد.

روزنامه انگلیسی “گاردین” هم گزارش داد، این تحقیقات نشان‌دهنده “سوءاستفاده گسترده و مداوم” از نرم‌افزار هک ان.اس.او است و آن را بدافزاری توصیف کرد که به تلفن‌های همراه نفوذ میکند تا استخراج پیام، عکس و ایمیل، ضبط تماس‌ها و فعال کردن میکروفون به صورت مخفیانه را ممکن سازد.

در این تحقیقات که به صورت مستقل از طرف رویترز تایید نمی‌شود، اشاره نشده است که چه کسی و چرا اقدام به هک کرده است. شرکت ان.اس.او تاکید دارد محصولش تنها برای استفاده اطلاعات دولت‌ها و آژانس‌های اجرای قانون برای مبارزه با تروریسم و جرایم است. این شرکت با صدور بیانیه‌ای گزارش ۱۷ شریک رسانه‌ای به رهبری یک گروه غیردولتی روزنامه‌نگاری مستقر در پاریس تحت عنوان “مطالب ممنوعه” (Forbidden Stories) را رد کرد.

در بیانیه این شرکت آمده است: گزارش “مطالب ممنوعه” مملو از فرضیات اشتباه و تئوری‌های تایید نشده است که سوالاتی جدی درباره اعتبار و منافع این منابع ایجاد میکند. به نظر میرسد که “منابع نامشخص” اطلاعاتی ارائه کرده‌اند که هیچ مبنای حقیقی ندارد و از واقعیت بسیار فاصله دارد. به دنبال بررسی ادعاهای آنها، ما قاطعانه این اتهامات نادرست را که در گزارش آنها مطرح شده است، رد میکنیم.

شرکت ان.اس.او مدعی است که فناوری آن به هیچ نحوی به قتل خاشقجی ارتباط ندارد.

در همین حال عفو بین‌الملل با صدور بیانیه‌ای آنچه “فقدان کلی نظارت” بر این نرم افزار جاسوسی خواند، محکوم کرد. در بیانیه این گروه حقوق بشری آمده است: تا زمانی که این شرکت (ان.اس.او) و این صنعت به طور کلی بتواند نشان دهد که قادر است به حقوق بشر احترام بگذارد، باید فورا صادرات، فروش، انتقال آن و استفاده از این فناوری جاسوسی متوقف شود.

شماره تلفن‌هایی که هدف هک قرار گرفتند، در لیستی بودند که “مطالب ممنوعه” و عفو بین‌الملل در اختیار این ۱۷ سازمان رسانه‌ای قرار دادند. مشخص نیست که این گروه‌ها چطور به این فهرست رسیده بودند.

روزنامه واشنگتن پست گزارش داد، شماره‌های موجود در این لیست مشخص نشده، اما خبرنگاران بیش از ۱۰۰۰ نفر را در بیش از ۵۰ کشور جهان شناسایی کرده‌اند. آنها شامل چندین تن از اعضای خاندان‌های سلطنتی عرب، حداقل ۶۵ مدیر بازرگانی، ۸۵ فعال حقوق بشر، ۱۸۹ روزنامه‌نگار و بیش از ۶۰۰ سیاستمدار و مقام دولتی – از جمله چندین رئیس دولت و نخست‌وزیر بودند.

روزنامه گاردین گزارش داد، شماره بیش از ۱۸۰ روزنامه‌نگار در این داده‌ها ذکر شده است، از جمله خبرنگاران، سردبیران و مدیران فایننشال تایمز، سی.ان.ان، نیویورک تایمز، اکونومیست، آسوشیتدپرس و رویترز.

براساس این گزارش، تلفن اندروید حنان العتر، همسر خاشقجی شش ماه پیش از قتل او با نرم افزار پگاسوس هدف گرفته شد اما تحلیلگران نتوانستند مشخص کنند که آیا این حمله موفقیت آمیز بود یا خیر. گوشی آیفون خدیجه جنگیز، نامزد خاشقجی هم چند روز پس از قتل او هدف هک قرار گرفت.

تلفن یکی دیگر از دستیاران نزدیک جمال خاشقجی هم پس از قتل این روزنامه‌نگار منتقد سعودی با موفقیت هک شد. شماره دو دستیار دیگر و دو مقام ارشد ترکیه که در تحقیقات قتل خاشقجی مشارکت داشتند، در این فهرست آمده است.

در همین حال روزنامه گاردین با استناد به این اطلاعات در گزارشی با عنوان “ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان از ابزار جاسوسی ان.اس.او برای حمله به رسانه‌ها استفاده می‌کند”، آورده است: دولت راست افراطی مجارستان به هک تلفن روزنامه‌نگاران تحقیقی و مالکان آنها مظنون است.

در این گزارش با استناد به تجریه و تحلیل چندین دستگاه تلفن همراه آلوده به بدافزار پگاسوس آمده است: دولت ویکتور اوربان یک سلاح جدید در جنگ خودش با رسانه‌ها در مجارستان مستقر کرده است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح