کد خبر : 130347
تاریخ انتشار : دوشنبه 29 نوامبر 2021 - 20:29
-

تأثیر سوزاندن کاه و کلش گندم بر خاک

تأثیر سوزاندن کاه و کلش گندم بر خاک

ایسنا/لرستان یک عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی لرستان گفت: ماده آلی خاک، فسفر قابل جذب و بور قابل جذب خاک به طور معنی‌داری در اثر سوزاندن کاه و کلش گندم، کاهش می‌یابند. مراد سپهوند در گفت وگو با ایسنا در رابطه با تأثیر سوزاندن کاه وکلش گندم بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک، اظهار

تأثیر سوزاندن کاه و کلش گندم بر خاک

ایسنا/لرستان یک عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی لرستان گفت: ماده آلی خاک، فسفر قابل جذب و بور قابل جذب خاک به طور معنی‌داری در اثر سوزاندن کاه و کلش گندم، کاهش می‌یابند.

مراد سپهوند در گفت وگو با ایسنا در رابطه با تأثیر سوزاندن کاه وکلش گندم بر برخی خصوصیات شیمیایی خاک، اظهار کرد: ماده آلی خاک، فسفر قابل جذب و بور قابل جذب خاک به طور معنی‌داری در اثر سوزاندن کاه و کلش گندم، کاهش می‌یابند.

وی ادامه داد: در تحقیقات انجام شده اختلاف میانگین پتاسیم، شوری خاک، روی، منگنز و آهن معنی‌دار نشده اما این خصوصیات در اثر سوزاندن کاه و کلش روند کاهشی از خود نشان دادند.

سپهوند در پی سوزاندن کنجاله گندم مس قابل جذب خاک و اسیدیته خاک روند افزایشی دارند، افزود: تنها در اثر ۱۰ سال سوزاندن کاه و کلش گندم در اراضی زراعی، نشانه‌های تخریب و انحطاط خاک پدیدار می‌شود که ازجمله مهم‌ترین آن‌ها کاهش معنی‌دار ماده آلی خاک، به‌عنوان رکن اساسی حاصلخیزی و باروری، است.

این عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: در خاک‌های زراعی، سالیانه مقادیر قابل توجهی از مواد غذایی به صورت محصول و خیلی بیشتر از آن به صورت بقایای گیاهی از زمین خارج می‌شود که با خروج این حجم عظیم از مواد گیاهی، منابع تأمین انرژی و مواد غذایی به ویژه مواد آلی در خاک به تدریج دچار نقصان می‌شود.

وی ادامه داد: کاهش مواد آلی خاک باعث کاهش پایداری خاک‌دانه‌ها، سله بستن، سفت شدن و کاهش نفوذپذیری خاک شده که حاصل آن فراهم شدن بستری نامناسب برای جوانه زدن و ایجاد مشکل در نفوذ ریشه، هوا و آب به داخل خاک خواهد شد.

سپهوند با اشاره به این‌که کشاورزان غالباً نقصان مواد غذایی خاک بعد از برداشت محصول را از طریق مصرف کودهای شیمایی جبران می‌کنند، افزود: واقعیت این است که هیچ تعادل کمی و کیفی بین آنچه از زمین برداشت و آنچه به صورت کود به خاک اضافه می‌شود، وجود ندارد.

این عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی لرستان تصریح کرد: تکرار این عملیات نامتعادل طی سال‌های متمادی، خاک‌ها را دچار ضعف خواهد کرد به گونه‌ای که در حال حاضر بسیاری از اراضی تحت کشت گندم دیم، به خصوص در مناطق شیب‌دار، با ضعف شدید مواد غذایی، فرسایش آبی و طغیان آفات و امراض ناشی از فقیر شدن خاک‌ها مواجه هستند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح