کد خبر : 99841
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 نوامبر 2021 - 22:24
-

خسارات ۶۰۰۰ میلیاردی سه سیل و اعتباراتی که هنوز پرداخت نشدند

خسارات ۶۰۰۰ میلیاردی سه سیل و اعتباراتی که هنوز پرداخت نشدند

در سالی که گذشت سه سیل در فروردین، بهمن و اسفند ماه رخ داد که بیش از ۱۶ هزار کیلومتر از راه‌های کشور را با آسیب و خسارت جدی مواجه کرد، اما با وجود وعده‌ها و قول‌های فراوان برای جبران این خسارت‌ها و کمک به سیل زدگان هنوز اعتبار بسیاری از پروژه‌های تعریف شده در

خسارات ۶۰۰۰ میلیاردی سه سیل و اعتباراتی که هنوز پرداخت نشدند

در سالی که گذشت سه سیل در فروردین، بهمن و اسفند ماه رخ داد که بیش از ۱۶ هزار کیلومتر از راه‌های کشور را با آسیب و خسارت جدی مواجه کرد، اما با وجود وعده‌ها و قول‌های فراوان برای جبران این خسارت‌ها و کمک به سیل زدگان هنوز اعتبار بسیاری از پروژه‌های تعریف شده در این زمینه تصویب و پرداخت نشده و مشخص نیست کی قرار است وعده‌ها در این زمینه عملی شود.

به گزارش ایسنا، سیل اولین اتفاقی بود که حوزه حمل و نقل و راه های کشور را تحت تاثیر قرار داد و در طول سالی که گذشت تقریباً می توان گفت بیش از ۱۶ هزار کیلومتر از راه‌های استان‌های مختلف را تخریب و با آسیب جدی مواجه کرد.

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی در همان فروردین ماه سال گذشته در سفرش به استان کهکیلویه و بویر احمد به خسارت سیل اشاره کرد که آسیب جدی به بیش ۱۲ هزار کیلومتر از جاده های کشور زده است.

اما این سیل تنها سیل سال ۱۳۹۸  نبود و نهایتا سیل بهمن ماه از جنوب کرمان آغاز شد و بیشترین خسارتش را به استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و نهایتا جنوب کرمان وارد کرد و باز هم سیل اخیری که هفتم اسفند ماه سال گذشته در لرستان رخ داد محورهای بسیاری از این استان را درگیر کرد و مجدادا این لرستان بود که در سالی که گذشت دو بار سیل را به خود دید.

حالا می توان گفت که بیش از ۱۶ هزار کیلومتر راه های اصلی، فرعی و روستایی کشور در اثر این سیل ها آسیب دیده اند که به اعتباری حدود ۶ هزار میلیارد تومان برای جبران این خسارات نیاز دارد. اما به گفته رضا اکبری -معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای- تاکنون اعتبار بسیار کمی برای جبران این خسارت ها تصویب شده است و مابقی اعتبارات هنوز به دست راهداران نرسیده تا بتوانند این آسیب ها را جبران کنند.

چرا که اعتقاد او اگر به عنوان مثال اعتبارات مورد نیاز برای جبران خسارات سیل فروردین ماه که بیشترین آسیب را به راه‌های کشور وارد کرد، در همان ماه‌های نخست امسال تصویب، ابلاغ و تخصیص داده می شد هم اکنون راه های آسیب دیده استان های مختلف بازسازی و بازگشایی شده بودند.

این مقام مسئول در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در گفت‌وگو با ایسنا، درباره خسارات وارد شده به راههای کشور در ۳ سیل رخ داده در سال ۱۳۹۸ اظهار کرد: در فروردین ماه سیل بزرگی رخ داد که بسیاری از استان‌های کشور را درگیر کرد و نهایتاً به ۱۴ هزار کیلومتر راه‌های مواصلاتی اصلی فرعی و روستایی آسیب جدی زد. برآورد خسارات وارد شده به این راه‌ها حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که این برآورد به ستاد بازسازی سیل وزارت کشور اعلام شد و نهایتاً حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به وزارت راه و شهرسازی تخصیص داده شد که از این میزان ۱۱۲۸ میلیارد تومان به سازمان راهداری برای بازسازی راه ها تخصیص داده شد.

وی با بیان اینکه این اعتبارات در مهر ماه اختصاص یافت، افزود: با وجود تعریف پروژه‌های فراوان توانستیم با اعتبارات تخصیص یافته ۹۰۰ پروژه را ثبت کنیم و اعتبارات مورد نظر را بر اساس آنها بین پروژه ها تقسیم کنیم بر این اساس ۳۵۴ پروژه در حوزه پل و ابنیه تعریف شد که تاکنون پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد داشته است، ۲۷ پروژه برای بازسازی راه‌های اصلی ثبت کردیم که پیشرفت فیزیکی ۴۸ درصد دارد. ۱۳۴ پروژه در حوزه راه‌های فرعی و ۳۸۵ پروژه در حوزه راه‌های روستایی تعریف شد که تاکنون حدود ۶۰ درصد هر یک از آنها پیشرفت فیزیکی داشته اند و به صورت میانگین می‌توان گفت همه پروژه‌های تعریف شده به صورت میانگین ۵۰ درصد پیشرفت دارند.

اکبری ادامه داد: بخشی از پروژه‌ها باقی مانده که در سال ۱۳۹۹ انجام می‌شود و بخشی دیگر اعتبارات مورد نیاز آنها را نیز به صورت امانی یا از ردیف های غیر اعتباری مانند تامین قیر، تهیه کرده ایم.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تصریح کرد: اگر این اعتبارات در همان ماه‌های اول تصویب می شد قطعاً تاکنون پروژه های تعریف شده در زمینه بازسازی و اصلاح راه های آسیب دیده از سیل فروردین ماه تمام شده بود اما این اتفاق تاکنون نیافتاده است و از سوی دیگر نیز در سیل های بعدی مانند سیل لرستان که در ماه گذشته اتفاق افتاد بخشی از از ابنیه احداث شده به صورت موقت مانند پل ها مجدداً آسیب دید و خراب شد در حالی که اگر در همان زمان بجای پل‌های موقت پل‌های دائم در آنجا ایجاد می‌کردیم یا تدابیری دیگری در صورت تأمین اعتبار می اندیشیدیم این اتفاق در آنجا رخ نمی داد.

وی درباره سیل لرستان نیز توضیح داد که در این سیل اخیر بیشترین آسیب به استان لرستان و در این استان بیشترین آسیب به محور خرم آباد پلدختر وارد شد که بخش زیادی از این جاده را تخریب کرد اتفاقی که در این زمین افتاد این بود که بخشی از پل ها را که در سیل فروردین ماه  ۱۳۹۸ به صورت موقت ایجاد کرده بودیم مجدداً در سیل اسفندماه استان لرستان تخریب شد بنابراین به فکر احداث پلهای دائمی در این مسیر افتادیم و باید برای تکرار نشدن این اتفاق در صورت وقوع سیل حدود ۳۰ کیلومتر دیوارکشی کنار این محور داشته باشیم بنابراین پیش بینی می شود که حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی راه‌های تخریب شده استان لرستان نیاز داریم.

اکبری همچنین درباره سیل رخ داده در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان که در بهمن ماه اتفاق افتاد به ایسنا گفت: در این سیل هزار کیلومتر از راه‌های این سه استان سیل زده شدند و تحت تاثیر سیل قرار گرفتند که در این میان ۲۰۰۰ کیلومتر راه ها آسیب جدی دیدند ۲۰۰۰ پل و ابنیه فنی آسیب دید و برای جبران این خسارات حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان برآورد خسارت کردیم که تاکنون هیچ اعتباری به ما اختصاص ندادند.

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار کرد: برای اجرای پروژه ها حدود ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از منابع سازمان راهداری اختصاص دادیم تا بتوانیم راه ها را باز کنیم و در حال حاضر شاهد این وجود اختصاص نیافتن اعتباری در این زمینه هیچ کدام از راههای این سه استان مسدود نیست و آن را به صورت موقت و خاکی بازگشایی و بازسازی کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: مردم در وهله نخست از اینکه راه های آسیب دیده استان و منطقه شان در مدت زمان کوتاهی بازسازی و بازگشایی شده رضایت دارند اما این رضایت ممکن است تا چند ماه دیگر بیشتر طول نکشد و نهایتاً سوالی که برای آنها به وجود می آید این است که چرا این راه ها به صورت اساسی و بازسازی نمی شوند و چه زمانی دقیقا این اتفاق خواد افتاد و اینجاست که نارضایتی در آنها ایجاد می شود.

انتهای پیام
منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح