کد خبر : 177726
تاریخ انتشار : دوشنبه 27 دسامبر 2021 - 17:31
-

خشک شدن «هامون و جازموریان» دودکش غبار شرق را فعال می کند

خشک شدن «هامون و جازموریان» دودکش غبار شرق را فعال می کند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: در حالی ابتدای امسال بخش قابل توجهی از تالاب های جازموریان و هامون آبگیری شد که حالا با خشک شدن این تالاب ها انتظار می رود دوکش غبار شرق کشور فعال شود و فراوانی وقوع و شدت پدیده های خاکدار در جنوب، جنوب

خشک شدن «هامون و جازموریان» دودکش غبار شرق را فعال می کند

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون توسعه و پیش بینی هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: در حالی ابتدای امسال بخش قابل توجهی از تالاب های جازموریان و هامون آبگیری شد که حالا با خشک شدن این تالاب ها انتظار می رود دوکش غبار شرق کشور فعال شود و فراوانی وقوع و شدت پدیده های خاکدار در جنوب، جنوب شرق و همسایه های شرقی افزایش یابد.

دوست محمد کلیم در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد:  بررسی آخرین تصاویر ماهواره لندست ۸ نشان می دهد که ۱۰۰ درصد مساحت تالاب جازموریان در غرب استان خشک شده است.

وی افزود: بررسی ها نشان می دهد که این تالاب در زمان خشکی کانون بخش مهمی از گردوغبارهای جنوب شرق کشور است به طوریکه با وزش بادهای غربی، شمالی و جنوبی تا شعاع قابل توجهی از نواحی جنوب شرق و جنوب کشور را تحت تأثیر قرار می دهد.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: بارش های زمستان و بهار امسال و ورود سیلاب ها به این تالاب سبب شد تا پس از سال ها جازموریان جان تازه ای بگیرد اما با کم رنگ شدن بارش ها و تبخیر بالای منابع آب، حالا دیگر هیچ اثری از آب نیست.

کلیم ادامه داد: در شمال استان نیز شرایط مشابهی وجود دارد و تالاب هامون که بخش هایی از آن در نتیجه بارش های قابل توجه سال زراعی گذشته در حوضه آبریز این تالاب آبگیری شده بود، تقریباً خشک شده است. البته بر اساس اطلاعات تصاویر ماهواره بخش خیلی جزئی این تالاب اکنون آب دارد که مساحت آن خیلی کم برآورد می شود.

وی اضافه کرد: خشک شدن این تالاب ها نگرانی های ما را برای افزایش وقوع و شدت پدیده های خاکدار در اکثر نقاط استان افزایش می دهد چراکه سیستان و بلوچستان به ذاته یک استان بادخیز است و وزش باد در کانون های تولید گردوغبار موجب آلودگی هوای اکثر مناطق استان می شود.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: توزیع آب در تالاب ها برای کنترل ریزگردها در عمل کارساز نبوده و باید برای مهار این کانون ها اقدام اثرگذاری اعمال شود.

کلیم افزود: حفظ نزولات جوی در موقعیت جغرافیایی که سیستان و بلوچستان قرار گرفته یک اقدام استراتژیک است چرا که داده های بلند مدت ما نشان می دهد یک استان کم بارش و با تبخیر بالا داریم که مدیریت منابع آب در آن امری ضروری است.

وی در بخش دیگری به تغییرات شرایط جوی استان در روزها و هفته های آینده اشاره کرد و گفت: بررسی خروجی مدل های هواشناسی نشان می دهد که لاقل تا پایان سال میزان نزولات جوی شش ماهه نخست سال زراعی استان به نرمال نمی رسد و حداقل در پنج تا ۱۰ روز آینده نیز هیچ سامانه بارشی موثری در استان فعالیت نمی کند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح