کد خبر : 158430
تاریخ انتشار : جمعه 10 دسامبر 2021 - 11:10
-

داستان ۱۰ ساله مرمت این بنا تمامی ندارد…

داستان ۱۰ ساله مرمت این بنا تمامی ندارد…

ایسنا/یزد میراث فرهنگی یزد وعده‌ی اتمام عملیات مرمت بقعه تاریخی «سید رکن الدین» در بافت جهانی شهر یزد را تا پایان سال گذشته داده بود ولی انگار داستان ۱۰ ساله مرمت این بنا تمامی ندارد و قرار است همچنان این بنا در حصار داربست‌ها باقی بماند. به گزارش ایسنا، داربست‌هایی که شاید یک دهه از نصب

داستان ۱۰ ساله مرمت این بنا تمامی ندارد...

ایسنا/یزد میراث فرهنگی یزد وعده‌ی اتمام عملیات مرمت بقعه تاریخی «سید رکن الدین» در بافت جهانی شهر یزد را تا پایان سال گذشته داده بود ولی انگار داستان ۱۰ ساله مرمت این بنا تمامی ندارد و قرار است همچنان این بنا در حصار داربست‌ها باقی بماند.

به گزارش ایسنا، داربست‌هایی که شاید یک دهه از نصب آنها در بقعه «سید رکن الدین» می‌گذرد، مداوم این سوال را در ذهن بازدیدکنندگان، زائران و حتی خادمان و هیأت امنای این بقعه ایجاد می‌شود که مرمت این بنای تاریخی بالاخره چه موقع پایان خواهد یافت؟

مرقد تاریخی امام‌زاده «سید رکن الدین» که گویا از نوادگان حضرت امام صادق (ع) نیز بوده در سال ۷۲۵ هجری قمری توسط بانی آن که از قاضی‌القضات و علمای برجسته این دیار بود، با کاربری مدرسه رکنیه بنا شد.

این بقعه که تنها بخش باقی‌مانده از مجموعه تاریخی و بسیار غنی رکنیه شامل مدرسه، رصدخانه، کتابخانه، مسجد، بیت‌الادویه، دارالشفا و خانقاه است، امروزه به نام بقعه «سید رکن‌الدین» در یزد شناخته می‌شود که یکی از بناهای شاخص تاریخ «سید رکن‌الدین ابوالمکارم محمد قاضی حسینی یزدی» فرزند «قوام‌الدین محمد بن نظام» از سادات شهر یزد به شمار می‌آید.

بنا بر نوشته‌های تاریخی، وی در سال ۷۳۲ هجری قمری از دنیا رفته و در مدرسه رکنیه به خاک سپرده شده است، همان گونه که در آن دوران مرسوم بود که اغلب بانیان در بناهای خود که صاحب گنبدی نیز بود به خاک سپرده شوند.

این بقعه که در کنار مسجد جامع کبیر یزد واقع شده، نه تنها میزبان گردشگران داخلی و خارجی است بلکه به صورت هفتگی نیز هر چهارشنبه پذیرای بانوان یزدی در مراسم‌های مذهبی است.

البته اهمیت و شاخص بودن این بنا باعث شد تا در سال ۱۳۸۶ مرمت آن در دستور کار میراث فرهنگی وقت قرار گیرد ولی بنا به دلایلی تاکنون وعده‌های مسئولان برای مرمت این بنا به طور کامل محقق نشده و زمان اتمام این طرح نیز نامشخص و در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است.

مزاحمت داربست‌ها برای بازدیدکنندگان

«مجید علومی» ناظر مرمت بقعه تاریخی امامزاده «سید رکن الدین» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در این باره اظهار می‌کند: طرح مرمت این بنای تاریخی یکی از طرح‌های سنگین مرمتی حتی در سطح کشور محسوب می‌شود که در اولین گام نسبت به طراحی و ایجاد داربست برای این عملیات مرمتی با جذب اعتبارات مورد نظر اقدام کردیم.

وی با بیان این که این داربست هیچ مزاحمتی برای مردم و گردشگران ندارد، می‌گوید: برپایی طولانی‌مدت چنین داربست‌هایی در بناهای تاریخی با قدمت و ارزش تاریخی، امری کاملاً طبیعی است چرا که برخی طرح‌های مرمتی بناهای تاریخی پیچیده و زمان‌بر است و مختص یک دو بنای تاریخی در کشورمان نیز نمی‌شود.

وی در همین رابطه داربست‌های بنای تخت سلیمان که حدود ۳۰ سال نیز برقرار بود اشاره و اضافه می‌کند: البته باید یادآور شد که تاکنون نیز داربست‌های این بناها، مشکل و مزاحمتی را برای مردم و بازدیدکنندگان به وجود نیاورده است.

این مسئول همچنین متذکر شد: جمع‌آوری داربست‌های این بنا همچون ایجاد و طراحی آن، هزینه هنگفتی را به دنبال خواهد داشت که شاید از هزینه نصب آنها نیز بیشتر باشد و از طرفی این اقدام می‌تواند موجب آسیب به بنا و تزئینات آن شود.

علومی در ادامه ترمیم بناهایی تاریخی چون بقعه «سید رکن الدین» را نیازمند تخصیص اعتباراتی گسترده می‌خواند و می‌گوید: با اعتبارات ناچیز و خرد خرد، طرح‌های سنگینی چون طرح مذکور به راحتی و در زمانی اندک، پیشروی چندانی نخواهد داشت.

وی معتقد است که در صورت تخصیص اعتبار کافی، لازم و البته به صورت یکجا، می‌توان این بنا را ظرف مدت کمتر از یک سال به پایان رساند.

مدیر پایگاه تاریخی باغ جهانی دولت آباد یزد با تاکید بر این که مرمت تزئینات به ویژه تزئینات داخل بقعه «سید رکن الدین» به تخصص زیادی نیاز دارد، می‌گوید: تزئینات این بناها باید در هر یک سانتی‌متر و به صورت حرفه‌ای و تخصصی، استحکام‌بخشی و مرمت شود تا به اصل بنا و تزئینات لطمه‌ای وارد نشود لذا علاوه بر استفاده از از پیمانکاران با سابقه و مجرب در این حوزه، با دانشگاه‌های خبره کشور در زمینه مرمت تزئینات نیز تفاهم‌نامه منعقد کرده‌ایم.

نبود اعتبارات و تعدد بناهای تاریخی

سید مصطفی فاطمی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد به دنبال موضوعات مطرح شده در مورد تخصیص اعتبار مکفی و مورد نیاز جهت تکمیل طرح مرمت بقعه سید رکن الدین به خبرنگار ایسنا می‌گوید: در حال حاضر هنوز اعتباری برای بناهای تاریخی استان اختصاص داده نشده و از طرفی نیز تعدد این بناها، مرمت آن‌ها را نیازمند اولویت‌بندی کرده است.

وی اضافه می‌کند: شهر جهانی یزد با در نظر گرفتن بافت تاریخی و جهانی آن، دارای بیش از ۲۰۰ هزار اثر تاریخی و بیش از ۲۰۰۰ بنا و اثر تاریخی ثبت شده است که این امر آن‌ها را بر اساس نیاز بیشتر هر بنا به اعتبار اولویت‌بندی کرده و این در حالی است که همانطور که قبلاً نیز گفته شد هنوز تخصیصی در این رابطه نداشته‌ایم.

مدیر کل میراث فرهنگی استان در پایان با بیان این که بناهای زیادی در یزد نیازمند مرمت و بازسازی هستند، می‌گوید: امیدوار هستیم با مشارکت بخش خصوصی بتوانیم بخش زیادی از این بناها را مرمت، بازسازی و بازپیرایی کنیم.

انتهای پیام

منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح