کد خبر : 5103
تاریخ انتشار : یکشنبه 8 آگوست 2021 - 21:58
-

درگذشت یکی از نخستین اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز

درگذشت یکی از نخستین اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز

 دکتر عطاءالله قبادیان، از نخستین استادان دانشگاه شهید چمران اهواز درگذشت. به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پیامی درگذشت دکتر عطاءالله قبادیان عضو هیات علمی و از پیشکسوتان  دانشگاه را تسلیت گفت. در این پیام آمده است: أنّا لله و أنّا الیه

درگذشت یکی از نخستین اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز

 دکتر عطاءالله قبادیان، از نخستین استادان دانشگاه شهید چمران اهواز درگذشت.

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پیامی درگذشت دکتر عطاءالله قبادیان عضو هیات علمی و از پیشکسوتان  دانشگاه را تسلیت گفت.
در این پیام آمده است:
أنّا لله و أنّا الیه راجعون
خبر درگذشت اندوه‌بار دکتر عطاءالله قبادیان، عضو هیات علمی و از پیشکسوتان دانشگاه، جامعه‌ی دانشگاهی استان خوزستان را متأثر و متألم کرد. زنده‌یاد قبادیان از نخستین استادان دانشگاه شهید چمران اهواز بود و نقشی برجسته در راه‌اندازی و توسعه‌ی مراکز آموزش عالی در استان خوزستان برعهده داشت. دکتر قبادیان از محققان نامدار عرصه‌ی خاک‌شناسی و محیط زیست ایران بود و با دلسوزی و علاقه‌مندی فراوان، سراسر عمر با برکت خویش را وقف پژوهش، آموزش و تربیت دانشجویان و اعتلای نظام آموزش عالی کشور کردند. تلاش و کوشش مسئولانه‌ی ایشان در شناساندن فلات ایران و حفظ محیط زیست کشورمان که حاصل تحقیقات علمی همه‌جانبه‌ی وی بود، بر کسی پوشیده نیست.
این‌جانب ضمن تسلیتِ این ضایعه‌ی جبران‌ناپذیر به خانواده‌ی داغدار آن استاد فرزانه، جامعه‌ی علمی کشور و دانشگاهیان دانشگاه شهید چمران اهواز، از درگاه خداوند متعال برای آن زنده‌یاد آمرزش بیکران و علّو درجات در رضوان الهی و برای بازماندگان صبر و پاداش نیکو آرزومندم.
به گزارش ایسنا، زنده‌یاد قبادیان سال ۱۳۱۳ در شهر زیراب سوادکوه متولد شد؛ خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانه آموخت و طعم تلخ مرگ پدر و مادر را در نوجوانی تجربه کرد. دوران جوانی‌اش در اوایل دهه ۱۳۲۰ شمسی با تحولات سیاسی و اشغال شمال کشور و بحران و وقفه در تحصیل پیگیری شد. دوران دبیرستان خود را در سال ۱۳۲۹ در قائم‌شهر به پایان رساند و از سال ۱۳۳۸ به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی وین راه یافت و در سال ۱۳۴۳ با درجه ممتاز موفق به دریافت مدرک دکتری در مهندسی علوم کشاورزی شد و در سال ۱۳۴۷ شمسی موفق به گذراندن امتحانات عالی درجه پرفسوری علوم زمین با کسب دانشیاری رسمی با کرسی دانشگاه وین شد و سپس عضو انجمن نخبگان آلمان و نقطه پیوند دانشگاه‌های ایران به این دانشگاه شد. پس از بازگشت به ایران در دانشگاه تبریز تدریس کرد و در سال ۱۳۴۷ با مرتبه استادی پایه‌یک در دانشگاه جندی‌شاپور استخدام شد و راه‌اندازی گروه زمین‌شناسی و زیست‌شناسی این دانشگاه و همکاری برای راه‌اندازی دانشکده شاخه شمالی در دزفول، دانشکده شاخه جنوبی در خرمشهر برای سال ۱۳۵۶، انستیتو آب‌وخاک‌های قلیایی ایران در دانشگاه جندی‌شاپور بخش دیگری از فعالیت‌های او بود.
علل شور شدن زمین‌های خوزستان، بررسی آب‌های تحت‌الارضی خوزستان، بررسی پدولوژی خوزستان، پدولوژی مناطق خشک و نیمه‌خشک و روش‌های آزمایشی در پدولوژی بخشی از کتاب‌های این دانشمند است. از سال ۱۳۵۹ مطالعات در فلات مرکزی ایران با مرکزیت استان یزد را آغاز کرد و طراحی تأسیس دانشگاه یزد و دانشکده‌های منابع طبیعی و کویرشناسی و پژوهشکده بیابان‌زدایی را بر عهده گرفت که حاصل تلاش‌های او کتاب «سیمای طبیعی استان یزد» است. کتاب «سیمای طبیعی استان تهران و مسائل آبی و خاکی آن» در سال ۱۳۷۶ حاصل تحقیقات او درباره مسائل آب و آبیاری استان‌های تهران و کرمان در سال ۱۳۶۲ است.
کتاب «سیمای طبیعی فلات ایران» در سال ۱۳۶۴ هم از سوی دانشگاه شهید باهنر نتیجه کارهای تحقیقاتی او در این استان است.
در طول ۸ سال دفاع مقدس به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و مشاور نخست‌وزیر، حضور مستمر در جبهه‌ها داشت و ضمن تدریس در دانشگاه بر طرح‌های آبی و خاکی جبهه‌های جنگ هم نظارت داشت.
پرفسور قبادیان در سال ۱۳۷۲ با مرتبه استادی از دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران بازنشسته شد.
از سال ۱۳۷۰ هم‌زمان با انجام مطالعات زیست محیطی، تدریس در دانشگاه شهید بهشتی و همکاری با دانشگاه زنجان را آغاز کرد و راه‌اندازی پژوهشکده علوم محیطی، گشایش اولین پارک علمی و پردیس شماره ۲ دانشگاه شهید بهشتی به‌عنوان اولین پارک علمی تحقیقاتی کشور در حوزه دریای مازندران را انجام داد. کتاب «ایران در بحران زیست‌محیطی» را در سال ۱۳۹۳ به چاپ رساند.
تألیف کتاب «هوای وطن» و «آخرین ایستگاه دانشگاه شهید بهشتی؛ منتهی به دره زیراب سوادکوه» هم از کتب دیگر اوست. او عضو هیات علمی دانشگاه وین اتریش، عضو نخبگان علمی آلمان، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، برنده جایزه هموبولد برلین، عضو هیات علمی دانشگاه جندی‌شاپور، راه‌اندازی کننده دانشگاه‌های مختلف از جمله پردیس علمی تحقیقاتی شهید بهشتی در زیراب و مؤلف کتب مختلف تخصصی است.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح