کد خبر : 163655
تاریخ انتشار : دوشنبه 13 دسامبر 2021 - 10:41
-

سیل اخیر، بازخورد نحوه برخورد ما با طبیعت بود

سیل اخیر، بازخورد نحوه برخورد ما با طبیعت بود

رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: عدم توجه به منابع طبیعی و محیط زیست، بازتاب‌های نامناسبی را برای جامعه به همراه داشت. ما به طور مداوم ریزگردها را در سال‌های اخیر و نیز سیلاب‌ها را در هفته‌های گذشته شاهد بودیم و تمام این مسائل بازخورد نحوه برخورد ما با طبیعت

سیل اخیر، بازخورد نحوه برخورد ما با طبیعت بود
رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: عدم توجه به منابع طبیعی و محیط زیست، بازتاب‌های نامناسبی را برای جامعه به همراه داشت. ما به طور مداوم ریزگردها را در سال‌های اخیر و نیز سیلاب‌ها را در هفته‌های گذشته شاهد بودیم و تمام این مسائل بازخورد نحوه برخورد ما با طبیعت بوده است. طی چند دهه گذشته با طبیعت به خوبی رفتار نکرده و باعث تخریب آن شده‌ایم.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، دکتر محمد تقی دستورانی، امروز در نشست منطقه‌ای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی که در دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مسائل مربوط به منابع طبیعی و محیط زیست موضوعاتی است که نیاز به توجه دارد، به ویژه در مورد مسئولین کشور که باید به این امر توجه ویژه‌ای داشته باشند.
وی افزود: اگر به سیل‌های اخیر توجه کنیم متوجه می‌شویم در عین حال که شاهد بارش‌های بسیار خوبی بوده‌ایم، اما به دلیل طبیعت تخریب شده‌ای که ما برای خود ایجاد کرده‌ایم، متاسفانه استفاده مناسبی از این بارش‌ها صورت نگرفت و قطعا این بارش‌ها مزایایی به همراه داشته است، اما تخریب‌ها هم قابل توجه بود.
رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: حجم آبی که  حدود یک ماه اخیر از کشور خارج شد و ما نتوانستیم آن را کنترل کنیم واقعا تاسف‌بار است و هر کدام از سدهای کرخه و دز به طور متوسط در هر ثانیه بیش از 3000  متر مکعب جریان آب را آزاد و آب‌های شیرین را وارد خلیج فارس کردند.
وی با اشاره به اینکه در حادثه سیل اخیر، عده‌ای از افراد جان خود را از دست دادند و دام‌ها تلف شد و خانه‌های مردم تخریب شد، بیان کرد: در میان خسارات بزرگی که مردم سیل‌زده دیدند، خسارات پنهانی  هم وجود دارد که اهمیت آن‌ها بیشتر است؛ در بعضی از خانه‌ها در مناطق سیل‌زده لرستان 1.5 تا دو متر عمق رسوب بود و حجم عظیمی از خاک زراعی از حوزه‌های ما تخلیه و باعث شد بازدهی زمین به مدت چند سال کاهش یابد.
دستورانی عنوان کرد: حدود 200 تا 300 سال به طول می‌انجامد که عمق یک سانتیمتری از خاک زراعی ایجاد شود. حوادث اخیر نتیجه طبیعت بیمار بود؛ طبیعتی که پوشش گیاهی آن از بین رفته است و چون خاک، محافظی نداشت، بارش‌ها خاک را شست و پوشش حوزه‌های آبخیز از بین رفت و بخش اعظم بارش به جای اینکه نفوذ کند و وارد خاک، چشمه‌ها و قنوات شود تبدیل به روان‌آب ‌شده است.
رئیس دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه محیط زیست در برگیرنده تمام مولفه‌های یک سرزمین است، اما امروز بزرگ‌ترین چالش پیش‌روی جامعه به شمار می‌رود، اضافه کرد: هزینه‌های گزافی برای ساخت یک سد در پایین دست رودخانه‌ها صورت می‌گیرد اما درصدی از بودجه را برای حفاظت آب، خاک و حوزه‌ها در بالا دست اتخاذ نمی‌کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح