کد خبر : 166675
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 14 دسامبر 2021 - 10:20
-

مديريت سيل، با اخذ نظرات دانشگاهيان انجام شد

مديريت سيل، با اخذ نظرات دانشگاهيان انجام شد

استاندار خوزستان گفت: حداقل تلفات، حفظ پايداري سدها و مديريت ريسك، سه اولويت مدنظر در سيلاب خوزستان بود و مديريت سيل با اخذ نظرات دانشگاهيان انجام شد. به گزارش ايسنا – منطقه خوزستان، غلامرضا شريعتي در ديدار با اعضاي هيات ويژه گزارش ملي سيلاب‌ها، اظهار كرد: استان خوزستان از ديرباز با مقوله سيلاب درگير بوده

مديريت سيل، با اخذ نظرات دانشگاهيان انجام شد
استاندار خوزستان گفت: حداقل تلفات، حفظ پايداري سدها و مديريت ريسك، سه اولويت مدنظر در سيلاب خوزستان بود و مديريت سيل با اخذ نظرات دانشگاهيان انجام شد.
به گزارش ايسنا – منطقه خوزستان، غلامرضا شريعتي در ديدار با اعضاي هيات ويژه گزارش ملي سيلاب‌ها، اظهار كرد: استان خوزستان از ديرباز با مقوله سيلاب درگير بوده است، ولي با توجه به اينكه چند سالي شاهد خشكسالي در استان بوديم، ذهنيت مردم از سيلاب‌ها فاصله گرفته بود و برخي مردم باور نمي‌كردند كه آب وارد روستاها خواهد شد. در برخي روستاها زماني كه اخطار تخليه داده مي‌شد، مردم محل را ترك نمي‌كردند، زيرا باور نمي‌كردند كه روستا به زير آب برود، با اين حال عوامل اجرايي مي‌ماندند و زماني كه آب مي‌آمد، وسايل و احشام مردم را منتقل مي‌كردند.
وي افزود: حجم آب ورودي به استان بسيار زياد بود و در حوزه كرخه با دوره بازگشت هزار ساله و در حوزه‌هاي كارون و دز با دوره بازگشت 200 ساله مواجه بوديم. بنده نيز با توجه به حجم سيلاب، از ابتدا در جريان همه اقدامات بودم و مداخلات لازم را انجام دادم. در برخي موارد نيز پيشنهادهايي به رييس جمهور ارائه و موافقت اوليه نيز اخذ شده است كه در برخي حوزه‌ها مانند كرخه و كارون، كانال‌هاي سيلاب‌بر ايجاد شود تا در آينده با چنين مشكلاتی مواجه نشويم.
شريعتي تصريح كرد: كاملا آماده همكاري با هيات ويژه گزارش ملي سيلاب‌ها هستيم و اطلاعاتي كه در اختيار است، در اختيار اين هيات قرار خواهد گرفت و دستگاه‌های اجرايي را نيز موظف مي‌كنيم كه در سريع‌ترين زمان ممكن، همكاري لازم را داشته باشند تا روايت دقيقي از ماجرا، ثبت و تهيه شود. شوراي تامين استان نيز كاملا در جريان اتفاقات بوده است و بسياري از تصميم‌گيري‌ها در اين شورا اتخاذ شده است. اگر شاهد هستيم كه در جريان سيل در خوزستان تلفات جاني نداشتيم، به اين دليل بوده كه مديريت سيل و تصميمات بر اساس اصول علمي و طبق دستورالعمل وزارت نيرو و با اخذ نظر استادان دانشگاه انجام شده است و همه اركان تصميم‌گيري در استان به صورت شبانه‌روزي درگير موضوع بوده‌اند.
استاندار خوزستان گفت: سيلاب خوزستان مساله‌اي نبود كه يك سازمان يا يك وزارتخانه از پس مديريت آن برآيد و گاهي برخي تصميمات به گونه‌اي بود كه يك رييس سازمان به تنهايي نمي‌توانست تبعاتش را بر عهده گيرد و لازم بود همه ارگان ها باهم همكاري داشته باشند. در مجموع، با محدوديت‌هاي زيادي مواجه بوديم و آورد آب نيز بسيار زياد بود و به همين دليل، سياست نخست اين بود كه حداقل تلفات را داشته باشيم. دوم، حفظ پايداري سدها بود و اولويت سوم، مديريت ريسك بود تا حداقل خسارت‌هاي اقتصادي را داشته باشيم.
وي ادامه داد: مديريت سدها نيز بسيار پيچيده بود. از طرفي سد دز را داشتيم با بيش از 50 سال عمر، سد گتوند كه با محدوديت در تخليه مواجه بوديم و سد كرخه كه تاكنون چنين ذخيره‌اي را تجربه نكرده بود. پيش از وقوع سيلاب، ذخيره سد كرخه 4.7 ميليارد مترمكعب بود و هرچه تخليه مي‌شد، آورد به قدري زياد بود كه ذخيره سد كمتر از اين ميزان نمي‌شد و به همين دليل در چنين شرايط دشواري مجبور بوديم تصميماتي را اتخاذ كنيم و مسئوليت را نيز بر عهده بگيريم.
شريعتي گفت: تيمي از استادان دانشگاه همراه بنده بودند و به صورت مستمر از منطقه بازديد مي‌كردند و نتيجه بررسي‌ها را در اختيار مي‌گذاشتند. همچنين از تجربيات مردم محلي نيز استفاده شد و تلاش بر اين بود كه تعادلي ميان نظرات كارشناسان و مردم محلي ايجاد شود تا بهترين تصميم را بگيريم. يك شركت مشاور نيز در اين زمينه كمك كرد و تصميمات حاصل خرد جمعي بود. مديريت سيل، تجربه خوب، ولي سخت و سنگين بود و اميدواريم در روزهاي آينده مشكلات شادگان، آبادان و خرمشهر نيز حل شود و شرايط عادي بر استان حاكم شود.
به گزارش ايسنا خوزستان، دكتر محمود نيلي‌احمدآبادي، رييس هيات ويژه گزارش ملي سيلاب‌ها نيز در اين ديدار اظهار كرد: با توجه به اينكه دانشگاه شهيد چمران اهواز در منطقه وقوع سيلاب قرار دارد و استادان و متخصصان حوزه علوم آب نيز در اين دانشگاه فعال هستند، اين سفر به اهواز انجام شد و در این سفر نيز در نشستي با اعضاي هيات علمي اين دانشگاه، موضوع نحوه تدوين گزارش براي ارائه به رييس جمهور مورد بحث قرار گرفت. اين گزارش در چهار بخش روايت حادثه، آسيب‌شناسي، درس‌هايي كه بايد از آن گرفت و در نهايت، راهبردها، تنظيم خواهد شد.
وي افزود: سيل خوزستان، از نظر حجم آورد آب و مدت استقرار سيل در استان و خسارت‌ها، بيشترين ميزان را داشته است و در روزهاي آينده اعضاي كارگروه‌هايي كه تعيين شده است به خوزستان سفر خواهند كرد و در نشست با مديران استان، اطلاعات لازم را جمع‌آوري خواهند كرد.
نيلي‌احمد‌آبادي با تاكيد بر اينكه شرايط در استان بحراني بوده و تصميم‌گيري در شرايط بحراني قطعا دشوارتر است، تصريح كرد: تشكيل هيات ويژه گزارش ملي سيلاب‌ها از سوي رييس جمهور اقدام بسيار خوبي بود و البته مسئوليت سنگيني را نيز بر عهده دانشگاه‌ها گذاشته است.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح