کد خبر : 99236
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 نوامبر 2021 - 21:36
-

چرا علی‌رغم هشدارها همچنان برخی به مسافرت نوروزی می‌روند؟

چرا علی‌رغم هشدارها همچنان برخی به مسافرت نوروزی می‌روند؟

علی‌رغم توصیه‌ها و هشدارهای وزارت بهداشت، به نظر می‌رسد همچنان مسافرت‌ها و دید و بازدیدهای نوروزی میان برخی افراد پابرجاست، این درحالیست که یک روانشناس می‎گوید: مغز انسان افکار ذهن را در مورد مرگ مسدود می‌کند و باعث می‌شود فرد فکر کند که مرگ، بیماری و مشکلات تنها برای دیگران است. اگر در این شرایط مردم از سازوکارهای دفاعی

چرا علی‌رغم هشدارها همچنان برخی به مسافرت نوروزی می‌روند؟

علی‌رغم توصیه‌ها و هشدارهای وزارت بهداشت، به نظر می‌رسد همچنان مسافرت‌ها و دید و بازدیدهای نوروزی میان برخی افراد پابرجاست، این درحالیست که یک روانشناس می‎گوید: مغز انسان افکار ذهن را در مورد مرگ مسدود می‌کند و باعث می‌شود فرد فکر کند که مرگ، بیماری و مشکلات تنها برای دیگران است. اگر در این شرایط مردم از سازوکارهای دفاعی اشتباه استفاده کنند به نظر می‌رسد که آسیب‌های روانی و جسمانی غیرقابل جبرانی در پی دارد.

گوهریسنا انزانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه طی روزهای اخیر شاهد بودیم که برخی افراد با وجود توصیه‌ها و هشدار، در این شرایط به مسافرت نوروزی رفته‌اند و این رویکرد می‌تواند ضررهای جبران ناپذیری به همراه داشته باشد، گفت: روان انسان‌ها در برابر اضطراب و استرس قابلیت شگفت‌انگیزی برای ابداع مکانیسم‌ها دارد تا شخص از آگاه شدن به هیجانات نامطلوب و واقعیت‌ها برحذر شود؛ مکانیسم‌های دفاعی به طور ناخودآگاه کمک می‌کنند که فرد با شرایط سازگار و از واقعیت دور شود.

وی ادامه داد: براساس پژوهش‌ها، مغز انسان افکار ذهن را در مورد مرگ مسدود می‌کند، در نتیجه افراد به جاودانگی خودشان اعتقاد پیدا می‌کنند و فکر می‌کنند مرگ، بیماری و مشکلات تنها برای دیگران است و قرار است زندگی خودشان طولانی باشد. در این شرایط که کروناویروس در حال شیوع است و متخصصان تاکید بر سفر نرفتن دارند، مغز افراد، آنها را از اندیشه‌های مربوط به بیماری و مرگ محافظت می‌کند تا آنها بتوانند به زندگی عادی‌شان برگردند که در حال حاضر نیز شواهد گویای این است که همچنان برخی افراد خرید می‌کنند، چهارشنبه سوری را اجرا کرده‌اند و حتی به سفر می‌روند.

این روانشناس با اشاره به اینکه مکانیسم‌های دفاعی شیوه‌هایی هستند که افراد به طور ناخودآگاه در برابر رخدادهای آسیب‌زا و اضطراب‌آور به کار می‌برند تا ترس و اضطراب خود را به راحتی مدیریت کنند، اظهار کرد: استفاده از ساز و کار دفاعی اشتباه، توانایی کنار آمدن از تهدیدات واقعی را سلب می‌کند، درک واقعیت ناممکن می‌شود که این نوع مکانیسم دفاعی کاملا خلاف منطق است. اگر در این شرایط مردم از سازوکارهای دفاعی اشتباه استفاده کنند به نظر می‌رسد که آسیب‌های روانی و جسمانی غیرقابل جبرانی در پی دارد و شاید اگر مردم به این رفتارهای خود یعنی سفر کردن ادامه دهند در پایان نوروز شاهد روزهای بدتری خواهیم بود.

انزانی معتقد است: به نظر می‌رسد «انکار»، مهمترین مکانیسم دفاعی است که در این شرایط افراد جامعه از آن استفاده می‌کنند. در این ساز و کار دفاعی، افراد بخش‌هایی از واقعیت را به دلیل اینکه اضطراب‌آور است، رد می‌کنند یا حتی واقعیت را به گونه‌ای تغییر می‌دهند که با نیازهای درونی آنها سازگار باشد، در نهایت این ساز و کارها باعث می‌شود تا در برابر کنار آمدن با واقعیت، بلوغ نیافته عمل کنند؛ به مسافرت بروند، خرید کنند و احتمال این که دید و بازدید عید انجام دهند زیاد شود. در واقع این افراد تعارضات درونی خود را با انجام کارهایی مانند سفر، خرید و… که باعث آرامش درونی‌شان می‌شود حل و فصل کرده و فکر می‌کنند بیماری برای آنها اتفاق نمی‌افتد.

وی افزود: این افراد برای کارهای اشتباه خود دلیل‌تراشی‌هایی مانند اینکه باید به مادر و پدرم سر بزنم، چهارشنبه سوری است و ما سالهاست از این رسم‌ها داشتیم، باید  شب عید برای فرزندانم لباس بخرم، اگر کودکانم را از خانه بیرون نبرم، حوصله‌شان سر می‌رود و.. دارند که این دلیل‌تراشی‌ها در نهایت باعث می‌شود افراد سعی کنند تمامی هشدارهایی که از منابع موثق داده می‌شود را به پس ذهنشان ببرند.

این روانشناس به مردم توصیه کرد که در این شرایط از ساز و کارهای معقول استفاده کنند تا بتوانند از سلامت جسمی و روانی خود و خانواده‌شان محافظت کنند. اگر پیش‌بینی می‌شود که قرار است در آینده مسائل برطرف شود باید مردم مسائل بهداشتی را رعایت و رفتارهای خود را کنترل کنند، راه‌حل‌های واقع‌بینانه پیدا کنند. می‌توانند از فرصت در خانه ماندن استفاده کنند، فیلم ببیند، غذاهای متنوع درست کنند و خلاق باشند تا بتوانند برای اضطراب‌های کنونی راه‌حل‌های بهتری پیدا کند.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح