کد خبر : 171119
تاریخ انتشار : چهارشنبه 15 دسامبر 2021 - 21:05
-

چگونه کرونا بر سلامت روان مردان اثر می گذارد؟

چگونه کرونا بر سلامت روان مردان اثر می گذارد؟

ایسنا/گیلان یک روانشناس، کاهش درآمد و مزایای اقتصادی را یکی از جنبه های استرس زا و اضطراب آور برای مردان دانست که در این دوران بیشتر آن را تجربه می کنند و گفت: همه مردان جامعه در بخش های مختلف اجتماعی و اقتصادی با فشار و تنش و استرس مواجه هستند. جواد عینی پور در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آثار

چگونه کرونا بر سلامت روان مردان اثر می گذارد؟

ایسنا/گیلان یک روانشناس، کاهش درآمد و مزایای اقتصادی را یکی از جنبه های استرس زا و اضطراب آور برای مردان دانست که در این دوران بیشتر آن را تجربه می کنند و گفت: همه مردان جامعه در بخش های مختلف اجتماعی و اقتصادی با فشار و تنش و استرس مواجه هستند.

جواد عینی پور در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آثار و تبعات روان شناختی شیوع بیماری کرونا بر مردان جامعه، اظهار کرد: بیماری کرونا موجب تغییر سبک زندگی و شکل گیری یک سری مناسبات جدید در حوزه شغلی و اقتصادی جوامع بشری شده است.

وی با بیان اینکه تمهیدات خاص بهداشتی جهت مقابله با ویروس کرونا به ملزومات اجتماعی و اقتصادی منتهی شده است، افزود: در این دوران مشاغلی که نیازمند حضور و فعالیت فیزیکی هستند، تحت تاثیر قرار گرفته و یک تجدیدنظر در شیوه انجام کارها به وجود آمده است.

این روانشناس، مردان را بخش اعظمی از نیروی کارگری و فیزیکی جامعه دانست و تصریح کرد: مردان بیش از سایر گروه ها با سختی های ناشی از بیماری در محل کار مواجه هستند؛ به گونه ای که برخی از مردان حاضر شدند به زیان های اقتصادی ناشی از عدم حضورشان در محل کار تن دهند.

عینی پور، با اشاره به امکان انجام بخشی از امور به صورت دورکاری، ادامه داد: بخشی از مردان برنامه کاری خودشان را به فضای مجازی منتقل کردند و دورکاری را برگزیدند، اما بخش دیگر چاره ای جز حضور در محل کار نیافتند و ریسک بیماری را پذیرفتند.

وی با بیان اینکه هر سه رویه مذکور دارای تنش و اضطراب و استرس و فشار روانی بر مردان است، خاطرنشان کرد: مردانی که ناچار به حضور در محل کار هستند، با اضطراب و استرس روزانه ناشی از ترس از مبتلا شدن به کرونا مواجه می شوند. این افراد همچنین می ترسند که حضور آنان در بیرون از خانه عامل انتقال بیماری به داخل خانه و بیمار کردن همسر و فرزندان باشد.

این روانشناس، با اشاره به تفاوت های محل کار با دورکاری در خانه، یادآور شد: محیط خانه محیطی نیست که بتوان به طور موثر امور کاری را پیگیری کرد، زیرا علاوه بر جزیره ای بودن و عدم پیوستگی، ارتباط خانوادگی با همسر و فرزندان را تحت الشعاع قرار می دهد و منجر به ایجاد تنش و فشار روانی می شود. همچنین حضور مرد در خانه انتظاراتی را برای دیگر اعضای خانواده رقم می زند و همین امر می تواند به روابط خانوادگی آسیب بزند.

عینی پور، کاهش درآمد و مزایای اقتصادی را یکی دیگر از جنبه های استرس زا و اضطراب آور برای مردان دانست که در این دوران بیشتر آن را تجربه می کنند و گفت: همه مردان جامعه در بخش های مختلف اجتماعی و اقتصادی با فشار و تنش و استرس مواجه هستند و لذا آسیب های روان شناختی زیادی را متحمل می شوند و به حمایت روانی و کمک مشاوره ای نیاز دارند.

وی با اشاره به راهکارهای کاهش فشار روانی بر مردان به ویژه در روزهای کرونایی، خاطرنشان کرد: برنامه های حمایتی می تواند پیامدهای روان شناختی را حل کند، اما در دنیای روان شناسی نقش افکار بسیار پررنگ و اثرگذار است لذا در گام نخست باید بازسازی شناختی را انجام دهیم.

این روانشناس، با بیان اینکه افراد در بازسازی شناختی باید تعریف و تفسیر خود از وقایع پیرامونی را تغییر دهند، گفت: بازسازی شناختی به معنی خودفریبی نیست، بلکه باید زاویه دید و لنز خودمان را مثبت کنیم و وقایع را آنگونه که هست ببینیم.

عینی پور، امتحان الهی را از جمله مفاهیمی دانست که در تعالیم دینی به آن پرداخته می شود و عنوان کرد: اگر کرونا را نوعی آزمون و امتحان الهی برای جوامع بشری تلقی کنیم، در واقع خداوند می خواهد رفتار ما را در شرایط سخت و دشوار بسنجد و باید درست رفتار کنیم.

وی با بیان اینکه افراد در بازسازی شناختی باید براساس واقعیت ها عمل کنند و فراتر از واقعیت ها نروند، یادآور شد: برای مقابله با بیماری کرونا راهکارها و تدابیری وجود دارد و باید براساس همان راهکارها و تدابیر از مبتلا شدن به کرونا پیشگیری کنیم.

این روانشناس، بازسازی شناختی را فرصت استفاده از سبک زندگی جدید دانست و اظهار کرد: کرونا یک واقعیت است که در جامعه وجود دارد و سبک زندگی جدیدی را ایجاد کرده لذا باید منافع این سبک زندگی جدید را شناسایی و خودمان را با شرایط به وجود آمده سازگار کنیم. به عنوان مثال بسیاری از افراد کسب و کارهای اینترنتی خود را رونق بخشیدند و عده ای دیگر کسب و کارهای مجازی جدید را راه اندازی کردند. شاید این بیماری سال های سال ادامه داشته باشد و نمی توانیم زندگی را تعطیل کنیم.

عینی پور، با بیان ایکه مردان می توانند با تمرکز بر سبک های سالم زندگی مزایای اقتصادی جدید را تجربه کنند، گفت: سازگاری و هماهنگ شدن با واقعیت ها به کاهش تنش ها منجر می شود و به جای فکر کردن به آثار زیان بار مبتلا شدن، آثار مثبت را به زندگی تزریق می کند.

وی مردان را نیازمند تعامل موثر و مهارت های ارتباطی با خانواده و دیگران دانست و تصریح کرد: عدم برخورداری از مهارت های ارتباطی موجب تنهایی شده و می تواند عصبانیت، بدخلقی، کم حوصلگی و… را موجب شود لذا نباید تعاملات اجتماعی را فراموش کنیم؛ البته تعامل اجتماعی صرفا به معنی دورهمی و گفت وگوی حضوری با افراد نیست، بلکه باید از طریق تماس های تلفنی و مجازی پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم و احساس همدلی و همیاری و همدردی و درک متقابل را به یکدیگر بدهیم.

این روانشناس، نقش همسران را در مدیریت فشار روانی خانواده به ویژه مردان موثر دانست و تاکید کرد: جهت گیری های زنان در محیط خانه به آرامش یا تلاطم این فضا منجر می شود. در واقع اگر زن این واقعیت را بپذیرد که همسرش با کاهش درآمد مواجه شده و نباید مانند سابق انتظارات مالی داشته باشد و در نحوه خرید کردن بازنگری کند و در دخل و خرج خانه مدیریت داشته باشد، علاوه بر کمک به سلامت روان مرد، به آرامش فرزندان نیز کمک کرده است، زیرا وقتی فرزندان هماهنگی پدر و مادر با یکدیگر و شرایط زندگی را می بینند، خودشان نیز با ساختار خانواده و موقعیت جدید هماهنگ و سازگار می شوند.

وی همچنین از مردان خواست به سلامت جسم خود از طریق ورزش کردن بپردازند و گفت: افرادی که اهل ورزش هستند، در کنار سلامت جسم، تعاملات اجتماعی بهتر و مدیریت هیجانات کارآمدتری دارند لذا مردان سعی کنند در فضاهایی که امکان آلودگی کمتری دارد، ورزش کنند.

عینی پور، دوران کرونا را فرصت بی بدیل مطالعه دانست و متذکر شد: تحقیقات علمی ثابت می کند مطالعه کاهنده اضطراب و استرس بوده و افراد با خواندن کتب های مورد علاقه خود از فشار روانی رهایی پیدا می کنند. خوشبختانه امروزه کتاب های تاریخی و فلسفی و ادبی خوبی در اختیار داریم و می توانیم به ارتقای سطح دانش و آگاهی خود کمک کنیم.

این روانشناس، شنیدن روزانه اخبار وقایع را لازم دانست و خاطرنشان کرد: اخبار از واقعیت ها خبر می دهد و ما باید نسبت به خبر شنیده شده رفتار درست داشته باشیم. در این راستا نیازمند فرهنگ سازی و آموزش رفتارهای درست درخصوص برخورد با اخبار و وقایع هستیم تا آسیب های روانی آن متوجه ما نشود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اخبار سلامت

دیزل ژنراتور

صیغه نامه برای هتل

قیمت فنس

پریفرم

سایت مدیر اکسپرت

خرید انواع هدایای تبلیغاتی خلاقانه

خرید دتکتور گاز از نماینده رسمی ایران

مبانی حقوق مهندسی

خرید صندل عمده

نحوه محاسبه اقساط

قیمت خرید تلویزیون زیر 5میلیون

قیمت فنس

صندلی آرایشگاه

زير نويس ساز

لمینت متحرک دندان

جعبه سازی

اهمیت استفاده از رپورتاژ

بهترین صرافی های ارزدیجیتال

New punjabi songs

سامانه خودنویس

آزمایشات طب کار بدو استخدام

گن بعد از جراحی ژینکوماستی

آموزش خرید بیت کوین

مرجع خرید و فروش هماتیت

سازمان امور مالیاتی

بهترین فیلم های 2023

تقویت انتن موبایل

مانیتور دنا

شیشه ماشین

عرضه کننده سیم خاردار،فنس،ورق های شیروانی با قیمت عمده

خرید اکانت کلش

تشک دو نفره

دکتر علی پرند

https://nipoto.com/ethereum

شرکت کیمیا همرنگ

خرید تابلو برق

اسرارالشفاء

خرید رپورتاژ آگهی

مایکروسافت

  شیائومی 

 سامسونگ 

 گوشی 

 مارک  

اینتل 

 گواهینامه

  قرمز  گورمن

  تبلت  آیفون 

 طراحی

  لایکا  تایوان 

 یوتیوب  

دوربین

  اندروید  

تاشو  

چین

  گلکسی

  پیکسل 

 ساعت 

 ای‌بی 

 هوشمند 

 سطح  

جدید  

شرکت 

 معرفی  

تجاری

  طرح